Vovčansk
Foto: Printscreen/Printscreen

Žestoke bitke vode se već danima u severnom Vovčansku. Dok je ruska vojska pokušavala da zauzme industrijsku zonu, Ukrajinci su napadali istočno uzvišenje, pokušavajući da otvore put ka centralnim ulicama, što bi im omogućilo snabdevanje trupa na prvoj liniji fronta.

Međutim, kako prenose brojni izvori, među kojima i ukrajinski maperi Dip stejta, ruske snage uspele su da zauzmu isturene zgrade u industrijskoj zoni. Sada kontrolišu oko 60 do 70 posto ovog dela grada.

Novoosvojene pozicije su ključne za severni Vovčansk. Rusi su sada zašli "iza leđa" isturenim ukrajinskim vojnicima, koji su tako ostali odsečeni od južnog Vovčanska.

Vovčansk

Printscreen

 

 

Ukrajinski vojnici koji su ostali odsečeni pokušali su noćas da izvrše napad ka industrijskoj zoni, i tako oslobode koridor, ili se makar spasu sigurne smrti.

Međutim, kako je objavljeno na profilu ruske vojne grupe Sever, tri takva pokušaja Ukrajinaca su odbijena.

- U tri napada u kojima je učestvovalo do 90 ukrajinskih vojnika, neprijateljski gubici su 50 ljudi. Svi napadi su odbijeni - saopštila je ruska vojska.

Ovo je katastrofalan poraz za Ukrajinu, jer je najjače utvrđenje u severnom Vovčansku sada okruženo od strane ruske vojske. Kotao u kojem su se našli značiće sigurnu smrt ili predaju, ako ukrajinska vojska ne uspe da otvori put preko industrijske zone.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading