Rat u Ukrajini
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

- Najpre su naručili deset hiljada raketa. Ali mora da se razume da svaki put kada neprijateljska raketa uđe u vazdušni prostor, neophodno je ispaliti dve rakete 'patriot' da bi se raketa oborila. To znači da, ukoliko postoji 10 hiljada raketa, može da se obori pet hiljada. U redu, a koliko je Rusija ispalila raketa od početka specijalne operacije? Otprilike 7.450. Hjustone, imamo problem! - rekao je Džonson.

Prema njegovim rečima, SAD neće uspeti da isporuče Kijev planirani broj raketa čak i ako povećaju proizvodnju. Istovremeno, potencijal Oružanih snaga Rusije značajno prevazilazi vojne sposobnosti ukrajinske vojske, primetio je on.

- Ne znam odakle su ljudi dobili ovu ideju o pat poziciji. Ona podrazumeva da nijedna strana ne može da načini potez. To je najjednostavnija definicija. A Rusija ima mnogo poteza! Moskva može da poveća broj avijacije, sistema PVO, dronova, projektila i broj snaga. Šta Ukrajina može da uradi od ovoga? Ništa - zaključio je bivši agent CIA.

Ukrajinske vlasti su proteklih meseci više puta saopštavale o ozbiljnoj nestašici oružja i municije među Oružanim snagama.

Prema rečima Vladimira Zelenskog, ukoliko se situacija ne promeni, Kijev će početi da predaje teritorije.

Kremlj je više puta isticao da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada samo produžava sukob i ne doprinosi početku pregovaračkog procesa o njegovom okončanju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading