ZELENSKI IZDAO NAREĐENJE Ovo je glavni zadatak!
Foto: EPA/Foto: EPA Sergey Dolzhenko

"Nakon razgovora na sednici Štaba, zadužio sam premijera, ministra odbrane, ministra spoljnih poslova, vrhovnog komandanta, svako na svom nivou, da sa partnerima rade na ubrzanju nabavke naoružanja. Implementacija paketa i sporazuma je važna... i mi čekamo da oružje stigne u Ukrajinu za naše ratnike“, rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je istakao da samo globalna sila može da natera Rusiju na mir i da je zato potrebno što više učesnika uključiti u Samit mira koji će u junu biti održan u Švajcarskoj. 

"Takođe moramo biti svesni da će (ruski predsednik Vladimir) Putin raznim manipulacijama i napadima svojih terorista pokušati da poremeti ovaj rad, naše napore i oslabi ukrajinske pozicije. Sve naše pozicije – na bojnom polju, u diplomatiji i informacionoj sferi – moraju biti podjednako čvrste...", istakao je Zelenski.

Na sednici Štaba detaljno se govorilo i o zaštiti energetskog sektora i konkretnih objekata od specifičnih pretnji, naveo je predsednik Ukrajine, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

 

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading