MOŽE BITI SAMO JEDAN? "Moskva neće pokleknuti pred NATO - ispuniće cilj"
Foto: Alo/Foto: Alo! Ilustracija A.V.

Ovo tvrdi ruski zvaničnik Mirošnik i napominje da će se Rusija odupirati moći vojnog saveza NATO sve dok Moskva ne ispuni svoje ciljeve

Zvaničnik ruskog ministarstva spoljnih poslova Rodion Mirošnik tako je prokomentarisao 10. godišnjicu ukrajinske revolucije koju Moskva naziva sponzorisanim državnim udarom iz inostranstva.

"Aktuelni režim je apsolutno toksičan, ne vidimo u ovom trenutku nikakvu opciju saživota s tim režimom", rekao je novinarima u Moskvi visoko rangirani diplomata. On tvrdi i da je Ukrajina počinila zločine protiv civilnog stanovništva i krši ljudska prava i da je NATO snabdeo Ukrajinu zabranjenim oružjem, ocenivši da će u na kraju opasti interes zapada za Ukrajinu.

Mirošnik, kome je u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, dodeljen zadatak da prikuplja dokaze o navodnim ukrajinskim ratnim zločinima prema civilima, poručuje da Rusija može da odoleva NATO-u onoliko koliko je potrebno da porazi ukrajinske snage u svojoj "specijalnoj vojnoj operaciji" te da obavi sve zadatke koje je zadao predsednik, prenosi B92.

"Zapad će na kraju izgubiti interes za Ukrajinu, a aktuelna vlast u Kijevu će pasti", rekao je Mirošnik.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading