VELIKI PREOKRET IZMEĐU DVA NATO SAVEZNIKA? Više puta su bili na ivici oružanog sukoba, ali sada...
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Turska i Grčka će moći da reše sve probleme ako isključe treće zemlje iz procesa, rekao je predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, i dodao da Ankara želi da poveća broj prijatelja.

NATO saveznici Grčka i Turska više puta su se našle na ivici oružanog sukoba zbog teritorijalnih sporova, a u poslednje vreme pokušavaju da unaprede odnose.

Sastanak o merama za izgradnju poverenja održan je u ponedeljak u Ankari, strane su se složile da stvore kontakt mehanizam kako bi se olakšala primena dogovorenih mera.

"Nadam se da ćemo započeti novi proces (sa Grčkom). Želimo da smanjimo broj neprijatelja i povećamo broj prijatelja i nadam se da ćemo preduzeti ovaj korak. Kao dve važne i susedne zemlje u regionu, normalno je da naši interesi leže u stavu: „Mi možemo da rešimo naše nesuglasice po nekim pitanjima davanjem prioriteta dijalogu. Кao zemlje u regionu, ako iz procesa isključimo treće zemlje koje tom pitanju pristupaju logikom rente i tržišta, mi nećemo imati problem koji ne možemo da rešimo“, rekao je Erdogan novinarima u avionu po povratku iz Berlina, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading