"RUSI SU PRETVORENI U KRDO BEZREČIVIH, DRHTAVIH STVORENJA..." Guverner Zaporoške oblasti pozvao na invaziju!
Foto: Shutterstock

Reč je o intervjuu koji je za RIA Novosti dao Jevgenij Balitskij pre mesec dana ali je tada prošao nezapaženo. Neko ga je međutim, “reciklirao” i sada kruži društvenim mrežama.

U tom intervjuu Balitskij kaže: “Kada je Rusko carstvo posrnulo nakon boljševičkog puča i krenulo drugačijim razvojnim putem, izgubilo je mnoge svoje teritorije”, rekao je on, dodajući da bi rusko carstvo trebalo da se obnovi izvršenjem ofanzive i osvajanjem Varšave, Helsinkija… i čitavih baltičkih država.

Balitskij je zatim opisao šta bi tačno Rusija trebalo da “ispravi”: “Najpre, činjenicu da su sada pretvoreni u krdo bezrečivih, drhtavih stvorenja, to moramo da ispravimo.”

“To ćemo ispraviti snagom ruskog oružja... da vratimo naše ljude, naše podanike. Da se ​​ceo svet ne pretvori u Sodomu i Gomoru koja se sada dešava u Evropi”, rekao je Balitskij.

Kijev post navodi da ovakve izjave dolaze u jeku rastućeg talasa propagande u Ruskoj Federaciji koja se zalaže za ponovno uspostavljanje ne samo SSSR-a već i Ruske imperije.

Taj list navodi i da njegovi komentari podsećaju na one koje su davali drugi ruski zvaničnici – novoimenovani ruski general Andrej Mordvičev rekao je da je invazija na Ukrajinu u punom obimu samo “odskočna daska“ ka širem sukobu sa Evropom.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading