ZELENSKI PORUČIO: Ova priča je privedena kraju!
Foto: president.gov.ua

Poručio je da Ukrajina može istovremeno da se bori protiv korupcije i ruske invazije.

"Ova priča je privedena kraju", rekao je Zelenski u utorak kasno uveče i istakao da je potpisao zakon o raspuštanju Okružnog upravnog suda u Kijevu. Reč je o instituciji koju su ukrajinske antikorupcijske vlasti uporedile sa zločinačkom organizacijom, a SAD su 9. decembra uvele sankcije predsedniku te institucije.

"Ali razgovor o reformama se nastavlja – nastavlja se čak iu vremenima takvog rata“, rekao je Zelenski u svom video obraćanju noću. On je potpisao zakon istog dana kada ga je usvojio ukrajinski parlament.

Govorio je predsednik suda

Slučaj korupcije protiv Vovke poslat je ovog leta Višem ukrajinskom sudu za borbu protiv korupcije, nakon što su predmeti protiv njega godinama blokirani.

Ukrajinski Nacionalni antikorupcijski biro (NABU) saopštio je da su 17. juna podignute optužnice protiv Vovka, dvojice njegovih zamenika, četiri sudije i još četiri osobe, uključujući šefa državne pravosudne administracije.

BIVŠI ANALITIČAR CIA "PROČITAO" ZELENSKOG "Uskoro će morati da shvati da to neće dugo trajati!"

Optuženi su "dejstvovali u okviru zločinačke organizacije" koju je predvodio Vovk sa ciljem da preuzmu državnu vlast kroz kontrolu nad pravosudnim organima i namerno ometaju njihov rad, saopštila je NABU. U istrazi je prikupljeno više od 16.000 sati prisluškivanja, saopštila je NABU.

Evropska unija je u junu dala svoj blagoslov Ukrajini i susednoj Moldaviji da se pridruže bloku, što je početak procesa koji bi mogao da potraje godinama i zahteva opsežne reforme kako bi se ispunili standardi u rasponu od pravosudne politike do finansijskih usluga i bezbednosti hrane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Atlija Milorad

14.12.2022 11:45

Tom covjeku Hitno snimanje glave atlijamilorad@gmail,com

Ukraina

14.12.2022 19:11

Zemlja bez politickog pluralizma, bez nekada autohtonih verskih zajednica, bez pravde. Zelenski napravio sve kao i Hitler. Sad ce u Ukraini da tuzi i sudi neki novi Gestapo. Putine ROKAJ.