"ŠALJITE GA NA FRONT!" Haos u Rusiji! Žene prijavljuju bivše muževe za mobilizaciju, razlog je bizaran!
Printscreen

Ruski vojni obveznici šalju očeve koji ne plaćaju izdržavanje dece da ratuju u Ukrajini. To je prošlog vikenda potvrdila Margarita Simonjan, šef ruske televizije RT.

- Službenici koji nadgledaju akciju mobilizacije pozitivno su odgovorili na zahteve žena koje su tražile da angažuju svoje bivše partnere koji im ne plaćaju alimentaciju – rekla je Simonjan, koja se nedavno sastala sa gradonačelnikom Sočija, koji je izvestio o toku akcije mobilizacije.

- Prvo je uzeo spisak strateški važnih firmi kako bi se uverio da njihovi kadrovi nisu regrutovani, a onda je od sudskih izvršitelja tražio spisak ozloglašenih platiša alimentacije. Ovi ljudi su poslati na front. Ne samo da će sada ispuniti svoju dužnost prema sopstvenoj deci, već će ispuniti i svoju dužnost prema otadžbini - rekla je šefica RT-a.

 

 

Dekret o mobilizaciji izazvao je opšti haos u Rusiji – regrutovani su čak i prestari i bolesni muškarci.

A u akciju mobilizacije očeva koji ne plaćaju alimentaciju uključile su se i ruske poznate ličnosti.

Muzički producent Josif Prigožin, otac šestoro dece, pozvao je prošle nedelje muškarce da budu odgovorni i da plate alimentaciju ili da se suoče sa sudskim pozivom, dok je Dana Borisova, bivša Plejbojeva zečica, javno apelovala na vlasti da regrutuju njenog bivšeg muža.

- Živim pored platiša alimentacije - oca moje ćerke. Nažalost, još nije dobio vojni poziv. Mislim da bi bilo sjajno kada bi pokazao neku odgovornost, ako ne prema sopstvenoj ćerki, onda bar prema svojoj zemlji – rekla je ona.

.Pratite VESTI SA FRONTA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading