POLJE SMRTI! Ukrajinci jurišaju na Herson, Rusi preorali zemlju granatama!
Printskrin Telegram

Prema prvim procenama ukrajinska vojska je na ovja pravac dopremila 10-15.000 vojnika iz Zapadne Ukrajine, okoline Kijeva, rezervnih snaga u Odesi i onih koji su prošli dvonedeljnu vojnu obuku u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Poljskoj.

Njima je pridodato i nekoliko stotina oklopnih vozila borbenih vozila pešadije, oklopnih transportera i tenkova koje su donirale Češka, Poljska, Slovačka, Bugarska, Holandija, SAD.

Durugog dana ove vojne operacije Kijeva nezvanične i nepotvrđene informacije govore o nekoliko hiljada ubijenih i ranjenih ukrajinskih boraca . O tome koliko je stanje teško na ovom pravcu govori i podatak da su bolnice u Odesi, Nikolajevu, Krivojm Rogu prepune ranjenika, koji se ambulantnim kolima prebacuju u bolnicu sa prve linije fronta o čemu govore i snimci koji se pojavlju iz Odese na društvenim mrežama.

POLJE SMRTI! Ukrajinci jurišaju na Herson, Rusi preorali zemlju granatama!

Printscreen

 

S druge strane, sa ruske žestok udar primile su milicije DNR i pripadnic vazdušno -desantnih jednica koje pokrivaju ovaj pravac.

Interesantno je da za sad u borbene operacije nije bilo uvođenja pripadnika 3. pešadijsko-oklopnog korpusa koji je nedavno formiran i sa velikom borbenom tehnikom sastavljenom od tenkova i borbenih vozila pešadije nije uveden za sad u borbu.

Prvog dana rata ruske baterije vučnih haubica 122 mm D-30 na južnom pravcu ispalile su oko 200 projektila svaka. Dnevni utrošak municije u zaustavljanju ukrajinske ofanzive bio je 4 tone municije od kalibra 122 do 203 mm.

Takođe na ovaj pravac stigli su sa krima i borbeni helikopteri mahom Ka-52, Mi-28, ali i veliki broj jurišnika Su-25SM koji su se uključili u bitku i zaustavljanje ukrajinske ofanzive.

POLJE SMRTI! Ukrajinci jurišaju na Herson, Rusi preorali zemlju granatama!

Foto: Twitter/printscreen

 

Posmatrajući ovu dugo očekivanu analizu Ukrajina po svaku cenu želi da oknča rat do jeseni. U tom cilju glavni adut je osvajanje Hersona od koga su ukrajisnke jednice daleko iako je grad pod konstantnim udarima raketne artiljerije. Interesantno je da je ukrajinski predsednik Zelenski stavio sve karte na sto po sistemu ili čemo biti pukvnici ili pokajnici. Inače ranije sam nekoliko puta na Kurir TV govorio o tome i najavio da će glavni udar biti na Hersonu a ne u Donbasu i da se ide na domino efekat i munjeviti pobedu nad Rusima. Cilj zauzimanja Krima je što on ima veću simboliku i važnost za Ukrajinu od Donbasa, koji bi trebao da padne po domino efektu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading