SRAMNE OPTUŽBE UKRAJINSKOG AMBASADORA U SRBIJI! "Ruska država dugo nije postojala u istoriji! UKRALI SU VAKCINU!"
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Naime, on je tokom razgovora s nekoliko poslanika iz Stalne delegacije Skupštine Srbije pri NATO, a uoči odlaska iz Srbije, izneo niz optužbi na račun Rusije i predsednika Vladimira Putina, otkriva Kurir. Na sastanku sa Aleksandrovičem bili su, pored ostalih, poslanici Dragan Šormaz i Zoran Dragišić.

Oko Moskve su Ugro-Finci

Ambasador je odmah na početku naveo nekoliko razloga rusko-ukrajinskog sukoba. Govoreći o istorijskim razlozima, izneo je tvrdnju da je ruska država nastala tek početkom 18. veka, a da je pre toga na evropskim mapama bila označena kao Moskovsko carstvo.

- Odlukom Petra Velikog, 1721. promenjeno je ime države iz Moskovska kraljevina u Rusija ili Rusko Carstvo, time je ukrao našu istoriju, našu kulturu i identitet... - rekao je diplomata.

Onda je otišao i korak dalje, pa je rekao da je teritorija današnje centralne Rusije - oko Moskve - teritorija na kojoj su istorijski živeli i žive Ugro-Finci, a istočno od Moskve - Tatari.

Nastavljeno granatiranje oko ukrajinske granice - Alo.rs

Kako je rekao, Rusi su potpuno drugačijeg porekla i to zvanično otkriće bi poništilo njihovu državu.

- Oni ne mogu da žive bez Ukrajine. Ukrajinci mogu bez Rusije, ali Rusi ne mogu bez Ukrajinaca. Zato bi da zauzmu Ukrajinu - rekao je ambasador.

Tvrdi da Putin najvećom geopolitičkom katastrofom 20. veka smatra raspad SSSR, koji zato želi da obnovi u bilo kom obliku, odnosno da stvori neki novi savez. Kako je naveo, taj savez koji Putin želi "može da se zove i drugačije, članice formalno mogu biti nezavisne države, ali treba da imaju vladu kao u Belorusiji, da rade sve što Moskva kaže, Putin hoće da Rusija bude velika imperija, velika sila, da on sedi direktno za stolom sa Amerikom, Kinom, Evropom i tako vlada svetom... to je megalomanično".

Janukovič pokrao sve pare i zlato

Tu je izneo i tvrdnju da Rusija nije stvorila vakcinu protiv koronavirusa, već je ukrala "astra zeneku" od Britanaca, dodajući da ono cepivo koje prave Rusi nije dobro i da se svako ko ga primi kasnije zarazi koronom.

AMERI, PALJBA IZ EVROPE! Rusija traže da SAD povuku sve trupe: Prešli ste našu crvenu liniju!

Govorio je i o slučaju bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, za kojeg je naveo da je potpuno bio pod ruskim uticajem i protiv kojeg je ustao tamošnji narod. Uporedio je ukrajinsku pobunu protiv Janukoviča s Petim oktobrom u Srbiji, te naveo da je Janukovič pobegao u Rusiju i odneo iz zemlje kamione, pare, sve rezerve zlata...

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rada

18.02.2022 07:59

Boze me oprosti , mlad covek , prazna tikva, istotija interneta , ocena NULA .