hitna
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Monasi su ubijeni u utorak u manastiru Svetog Apostola Marka i Svetog Samuila Ispovednika u Kulinanu, gradu istočno od prestonice Pretorije.

Četvrta osoba je pretučena gvozdenom šipkom pre nego što je pobegla i sakrila se u jednoj prostoriji u manastiru, saopštila je policija, prenosi AP. Policija nije saopštila ime osumnjičenog, ni druge detalje, a on bi trebalo da se pojavi pred sudom sutra.

Motiv napada za sada je nejasan, a čini se da iz manastira ništa nije ukradeno, rekao je portparol policije pukovnik Dimakatso Nevhuhulvi u saopštenju i dodao da policija traga za više osumnjičenih.

Smrtonosni napadi na crkve i druge bogomolje u Južnoj Africi su retki. Koptska pravoslavna crkva ima sedište u Egiptu i eparhije u nekoliko zemalja. To je jedna od najstarijih hrišćanskih zajednica na svetu i bila je meta smrtonosnih napada islamskih militanata u Egiptu i drugde.

Napadi u Egiptu su nedavno utihnuli usled pojačanog obezbeđenja oko hrišćanskih bogomolja u zemlji sa većinskim muslimanskim stanovništvom.

Koptska pravoslavna crkva Južne Afrike saopštila je da su monasi bili žrtve „zločinačkog napada“, koji je rezultirao njihovim „mučeništvom“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading