Vladimir Putin
Foto: Alo/Sajt predsednika Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin dobijao je izveštaje o haotičnom bekstvu ukrajinskih vojnika iz Avdejevke koju je ruska vojska nedavno oslobodila. Lider Rusije sastao se sa Sergejom Šojguom, i saslušao detaljan izveštaj ruskog ministra odbrane o dejstvima ruske vojske u gradu koji je ruska vojska oslobodila 17. februara.

Ruski predsednik je potvrdio da su se ukrajinski vojnici dali u beg i pre nego što su dobili komandu o povlačenju.

"To je bilo bekstvo, a ne povlačenje", rekao je Putin.

Ruska vojska je uspela je uspeo da izvede operaciju zauzimanja Avdejevke uz minimalne gubitke, potvrdio je ruski ministar odbrane.

"Ofanzivna dejstva nakon oslobođenja grada se nastavljaju ka zapadu, oslobođeno je 72 kvadratna kilometra. Generalno, operacija oslobađanja grada ući će u vojne udžbenike", rekao je Šojgu.

Nije mi jasno kako se ukrajinska komanda prema svojim vojnicima odnosi ako da nisu njihovi ljudi, rekao je Putin.

Utvrđenje sa prostorom ispod zemlje u Avdejevki građen je devet godina, poraz ukrajinske vojske u tom gradu je veliki uspeh, istakao je Šojgu.

Ukrajinske oružane snage su tokom povlačenja iz Avdejevke ostavile za sobom mnogo naoružanja, uključujući i strano naoružanje. "Ukrajinska vojska nije minirala zgrade u gradu, jer jednostavno nije imala vremena, neprijatelj je vrlo brzo pobegao", rekao je Šojgu.

Ruski vojnici su, prema rečima predsednika, pokazali hrabrost i herojstvo prilikom oslobađanja grada i biće nagrađeni.

Putin: Ovo je vreme Rusije

Rusija ima sve više istomišljenika u svetu, naročito kada je u pitanju poštovanje tradicionalnih vrednosti, a to se tiče i nekih neprijateljskih država, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici foruma "Snažne ideje za nova vremena".

Tradicionalne vrednosti su iste za svakog zdravog čoveka, a takvih je mnogo, dodao je Putin.

Nek svi odrasli ljudi žive kako žele, niko ih ne ograničava, ali decu ne dirajte, poručio je Putin komentarišući LGBT zajednicu. Rusija je orjentisana ka tradicionalnoj porodici, dodao je.

"Rusija se kvalitetno menja, postaje samoodrživa, suverena i sigurna u sebe. Ovo je vreme Rusije", poručio je ruski lider.

Ciljevi koje su zacrtali naši neprijatelji, kada su u pitanju ograničenje i izolacija Rusije – svi su propali, naglasio je predsednik.

Mnoge zemlje su zainteresovane za ruske ideje, uključujući i ekonomsku sferu, ocenio je predsednik.

Putin je potvrdio da priprema obraćanje Saveznoj skupštini, rekavši da to nije samo govor, već postavljanje zadataka koje Rusija pokušava da razvije i čije rešenje želi da postigne.

S obzirom na politički kalendar, kako je rekao, u obraćanju će postaviti zadatke za narednih šest godina.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading