RAKETA SUDNJEG DANA UPERENA NA ZAPAD Šojgu objavio novi korak Rusije, više nema igre
Foto: Russian Defence Ministry Press

"Trenutno centar Makejev rešava problem opremanja prvog raketnog puka kompleksom Sarmat u glavnom objektu Strateških raketnih snaga", rekao je Šojgu, prenosi Interfaks.

Šojgu je, tokom posete vojno-industrijskom kompleksu Krasmaš u Krasnodarskom kraju, istakao da je opremanje Strateških raketnih snaga tim kompleksom prioritet u obezbeđivanju odbrambenih sposobnosti zemlje.

"Trenutno se u preduzeću proizvode prve serijske rakete, koje će u vrlo bliskoj budućnosti biti stavljene na borbeno dežurstvo", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministarstvo je objavilo snimak Šojgua u Krasmašu kako pregleda proizvodne pogone i tehnološki proces proizvodnje rakete Sarmat.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 20. aprila 2022. godine da je izvršeno prvo probno lansiranje rakete Sarmat sa kosmodroma Pleseck.

"Raketa Sarmat ima jedinstvene karakteristike koje joj omogućavaju da garantovano savlada sve postojeće i buduće sisteme protivraketne odbrane.

Sarmat je najmoćnija raketa sa najdužim dometom gađanja ciljeva na svetu, što će značajno povećati borbenu moć strateških nuklearnih snaga naše zemlje", navelo je tada Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading