Tramp i objava na mreži
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Bivši predsednik SAD Donald Tramp smenio je svog glavnog advokata koji ga zastupa u državi Džordžiji uoči večerašnje predaje nadležnim organima, tvrdi upućeni izvor Si-En-En-a.

Dru Findling, advokat koji je vodio Trampovu odbranu u Džordžiji, zamenjen je Stivenom Saduom, advokatom iz Atlante koji je na veb-sajtu opisan kao "specijalni savetnik za bele kragne i odbranu visokog profila".

Izvor iz Trampovog okruženja je ukazao da Findling nije smenjen zbog lošeg zastupanja, a osoba koja je upućena u rad Sadua tvrdi da je on "najbolji advokat u Džordžiji".

Očekuje se da će Trampova advokatica iz Džordžije, Dženifer Litl, ostati u pravnom timu i sarađivati sa Saduom.

"Angažovan sam da zastupam predsednika Trampa u postupku koju je pokrenut protiv njega u okrugu Fulton u Džordžiji. Predsednik nikada nije trebalo da bude optužen. On je nevin po svim tačkama optužnice koja je podignuta protiv njega. Očekujemo da će slučaj biti odbačen ili, ako je potrebno, nadam se nepristrasnoj, otvorenoj poroti koja će predsednika proglasiti nevinim", naveo je Sadu u svom saopštenju.

Trampovo saslušanje će verovatno biti brzo završeno jer su bivši predsednik i njegovi advokati prethodno pregovarali o garancijama i Tramp je pristao na kauciju od 200.000 dolara i druge uslove, uključujući nekorišćenje društvenih medija za ciljanje ko-optuženih i svedoka u slučaju.

U optužnici na 98 stranica podignutoj u Džordžiji, koja je obelodanjena prošle nedelje, Tramp i još 18 njegovih saradnika optuženi su za ukupno 41 krivično delo povezano sa pokušajima da se preokrene Trampov poraz na predsedničkim izborima 2020. godne.

Tramp je optužnicu opisao kao politički motivisan pokušaj da se njegova kampanja za reizbor u Belu kuću izbaci iz koloseka.

"Idem u četvrtak u Atlantu u Džordžiji da me uhapse", rekao je Tramp u utorak i odbacio sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Na listi navodnih saučesnika nalaze se, između ostalih bivši Trampov advokat Rudi Đulijani, bivši šef kabineta Bele kuće Mark Medouz, kao i bivši advokat Bele kuće Džon Istman, preneo je ranije Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading