DOLIJAO HRVAT KOJI JE MUČIO I SILOVO SVOG PSA Monstrum se vadio na diplomatski imunitet
Foto: Alo/shutterstock

Ivor Ivanišević (47), zaposlen u Evropskom parlamentu, nepravosnažno je osuđen pred sudom u Zagrebu na godinu dana zatvora zbog mučenja ili ubijanja životinja.

Ivanišević je optužen da je imao seksualne odnose sa svojom ženkom rodezijskog goniča na različitim lokacijama od 2009. do septembra 2015. godine nanoseći joj bol i patnju. Takođe je psihički i fizički zlostavljao svog mužjaka rodezijskog lavljeg goniča.

Hrvatski biznismen, koji je godinama izbegavao da dođe na sud, nije se pojavio ni juče na izricanju presude. U kaznu mu je uračunato vreme koje je proveo u istražnom zatvoru od 23. septembra do 7. oktobra 2015. godine. Mora i da plati sudske troškove od 4.278 evra, ali i troškove sudskog tumača kad se to obračuna.

Reč je o ponovljenom suđenju jer je prethodno ukinuta osuđujuća presuda iz 2021. godine, a do sada je promenjeno četvoro sudija.

Ivor Ivanišević je na sve načine opstruirao postupak. Nije dolazio na ročišta i podizao poštu, tražio je izuzeće sudija, a tvrdio je i da ima diplomatski imunitet zbog čega nije uhapšen iako je za njim raspisana evropska poternica... Učinio je ukratko sve da predmet padne u zastarelost koja počinje u septembru.

Optužnica je Opštinskom krivičnom sudu dostavljena u novembru 2016. godine, a Ivaniševiću je dostavljena putem oglasne table jer nije mogla da bude uručena njemu lično.

- Nakon ponovljenog dokaznog postupka nesporno je utvrđeno da je optuženi dela izvršio upravo na način na koji mu se stavlja na teret. Svi izvedeni dokazi potvrđuju navedeno, uključujući i ponovno ispitivanje veštaka, koji je potvrdio navode iz ranijih nalaza. Njegova krivica proizilazi iz priložene materijalne dokumentacije uključujući i obimnu mejl prepisku - rekla je u obrazloženju presude sudija Jasna Zoretić Rendulić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading