PUTIN MOŽE DA VODI DIJALOG SA BILO KIM Odbio je da radi samo sa ovom osobom
Foto: AP/Foto: AP/Alexei Druzhinin

 

Prema rečima Satanovskog, kolektivni Zapad voli da ubacuje „slučajne“ ljude na mesto predsednika države, kako bi preko njih ostvario svoje političke ciljeve. Takvim ličnostima, politikolog je pripisao i bivšu predsedničku kandidatkinju Belorusije, Svetlanu Tihanovsku, i njenog „kolegu” iz Venecuele Huana Gvaida, kao i bivšeg predsednika Gruzije, Mihaila Sakašvilija.

Ekspert je uveren, da je dijalog sa takvim ljudima teško moguć, za razliku od stvarnih subjektivnih političara, čak i onih sa sumnjivom prošlošću.

„Bolje je imati „vladajućeg razbojnika“, nego sav ovaj plankton koji dolazi niotkuda, i nikuda ne odlazi. Mogu ga izvući iz neke močvarnog mulja, otresti ga i baciti u predsedništvo, kao neke Tihanovske, Gvaidoe, Sakašvilie – ima mnogo takvih primera”, tvrdi Satanovski.

Uprkos prozapadnoj politici nekih državnih lidera, Putin je spreman na dijalog sa njima, naglašava ekspert. Situacija ne menja čak ni izjave i odluke konkretnih ljudi, suprotno politici i interesima Rusije.

Primeri su jermenski premijer Nikol Pašinjan, i predsednik Kazahstana Kasim-Džomart Tokajev. Jedini predsednik sa kojim Putin nije spreman da radi je Vladimir Zelenski.

PUTIN MOŽE DA VODI DIJALOG SA BILO KIM Odbio je da radi samo sa ovom osobom

Printscreen

 

 

„Primer Pašinjana, Tokajeva i svih ostalih pokazuje, da naš sadašnji šef komunicira sa bilo kim. Potrebno je mnogo truda da ga naterate da prestane da radi sa nekim. Takođe, mora se reći, da je i Sakašvili krenuo stopama ukrajinskog predsednika, ali još uvek nije dostigao takav stepen prekida odnosa i apsolutnog odbacivanja, kao što je to učinio Zelenski, koji je na vlast došao upravo na proruskom biračkom telu, na raspoloženjima i obećanjima da će „doći i sve normalizovati“, a onda je uradio sve upravo suprotno “, rekao je Satanovski, u emisiji „Solovjev LIVE“.

Osim što je spreman za dijalog, Putina odlikuje odbacivanje nelegalnih metoda promene vlasti, i protivljenje ruskog lidera pokušajima „obojenih revolucija” u bližem i daljem inostranstvu, smatra politikolog.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading