AKCIJA "TRANSPORTER" U RS: Pronađeno 303 kilograma marihuane
mup rs

Droga je pronađena u kombiju koji je bio parkiran u banjalučkom naselju Šargovac, a dovodi se u vezu sa Petrom Dukićem, zvanim Piter, za kojim policija i dalje traga. U akciji je uhapšeno devet osoba i to Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik Dragana Mektića u ministarstvu bezbednosti BiH, koji je označen kao prvo ime ove kriminalne grupe.

Uhapšeni su i Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, suspendovani inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Кresojević, Siniša Bačić i Igor Кnežević, a akcijom je obuhvaćen i Radislav Tešić.

U MUP-u RS navode da je grupa osumnjičena za organizovani kriminal u vezi sa međunarodnom trgovinom narkoticima. U policij navode da se sumnja da je grupa od 2019. godine do danas iz Albanije, tzv. Кosova i Crne Gore u BiH i Evropsku uniju krijumčarila veće količine marihuane, dok je u obrnutom smeru švercovala kokain.

- Aktivnosti grupe i dobar deo dokaza otkriven je zahvaljujući dekripciji mobilne aplikacije „Sky” koju su koristili za međusobnu komunikaciju - kaže izvor blizak istrazi.

Očekuje se da će osumnjičeni tokom dana biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH, koje i vodi istragu u ovom predmetu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading