NA BAJRAM ŠIRILI MRŽNJU KA SRBIMA Izetbegović i Džaferović pokazali svoje pravo lice
Alo/Marko Đoković

- Bilo bi mi draže da su praznik, uz čestitke koje su pripadnicima islamske veroispovesti uputili najviši predstavnici Srba u Republici Srpskoj i BiH, proveli kako dolikuje - izjavio je Nenad Stevandić šef Srpskog kluba u Parlamentu BiH.

Ragujući na Džaferovićeve i Izetbegovićeve komentare na izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina "o ujedinjenom srpskom svetu", Stevandić je rekao da je srpski ministar time nesvesno pokazao koliko je srbofobije, mržnje i nipodaštavanja usmereno prema srpskom narodu.

- Nije naš narod kriv što ga ima skoro 10 miliona na Balkanu, nije naš narod kriv što ga je više od trećine u BiH, više od polovine u Crnoj Gori, što ga ima u Makedoniji, što ga ima sedam miliona u Srbiji, nekoliko stotina hiljada u Hrvatskoj. Nije naš narod kriv što je toliki, ali oni su krivi što ne znaju nego da mrze - rekao je Stevandić.

On je naglasio da nije srpski narod kriv što se bez njega ne može ništa u BiH odlučivati, kao što se ne može ni bez bošnjačkog i hrvatskog naroda

- I nije naš narod kriv što je Srbija najjača na Balkanu i najmnogoljudnija i nije naš narod kriv za to što je veliki i veći od drugih, nego su krivi oni koji ga mrze i koji od svoje mržnje pokušavaju da naprave politiku - rekao je Stevandić, koji je i predsednik Ujedinjene Srpske, prenose "Novosti".

Snježana Novaković Bursać: Izetbegović pokazao ko i zašto želi raspakovati Dejton

Poruke mržnje koje je danas poslao lider SDA Bakir Izetbegović moraju da posluže predstavnicima srpskog naroda i građanima Republike Srpske kao opomena na to kakva im se to BiH nudi po mjeri Izetbegovića mlađeg i zašto je bitna Republika kao garant postojanosti i prosperiteta na ovoj zemlji, poručila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Brusać.

- Ne znam je li veća sramota što neko ko pretenduje da bude lider Bošnjaka izgovara objede (klevete) na račun srpskog naroda o genocidu i poruke pune mržnje baš u Krajini, ili što to radi na svoj veliki praznik - rekla je Bursaćeva reagujući na današnje izjave Izetbegovića u Prijedoru da će "šehidska krv i očuvati BiH od pokušaja stvaranja nekakvih srpskih svetova i podela zemlje.

Ona je naglasila da poruke mržnje koje je danas poslao Izetbegović verovatno više ne služe ni njemu, ni SDA jer ne može da drži stranku ogrezlu u aferama na okupu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading