"AKO USPEJU SA SRBIJOM, SVI SMO POSLE NA REDU" Velika podrška iz Rumunije: Srbija nije kriva za Srebrenicu
Foto: EPA/EFE/JUSTIN LANE

- Poslaću otvoreno pismo i moliti političare iz cele Evrope i sveta da pošalju otvorena pisma UN i da ponovo analiziraju vaš slučaj jer niste krivi za ono što se desilo u Srebrenici, kao ni za ono što se desilo na Kosovu, rekla je ona i naglasila da će i u pismu UN ponoviti da je Kosovo - Srbija.

Dodaje da se nada da se neće desiti da rezolucija bude usvojena.

- Ali, nažalost ako se desi, to znači da ćete biti najveći primer kako jedna država može da bude okupirana na osnovu laži - rekla je Jovanović Šošoka i dodala da Srbija za obične ljude, za Rumuniju i njene političare neće biti "žigosana", već će biti heroj.

- Za nas, za prave ljude, za nas iz Rumunije, pa i političke ličnosti poput mene, vi ćete biti naši heroji. I zato moramo da vas branimo i da vam pomognemo da se odbranite pred ovim masovnim napadom - naglasila je Jovanović Šošoka.

Prema njenim rečima, Srbija mora da apeluje na svoj narod, na ljude iz svih krajeva i ne samo širom Srbije, već i u Evropi jer ima dosta država koje shvataju da su u opasnosti.

- Morate se braniti i tražiti od svih drugih država oko vas, uključujući i Rumuniju, da brane vašu državu i svoj narod. Ako uspeju sa vama, uspeće sa mnom, uspeće sa Bugarskom, uspeće sa Mađarskom, sa Makedonijom - kaže Jovanović Šošoka.

Kako je naglasila sve države na Balkanu imaju dužnost i obavezu da brane Srbiju.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading