Pijani hrvatski diplomata pravio haos po Subotici!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Prema informacijama koje je naš list dobio od dobro obaveštenog sagovornika iz Subotice, sve se dogodilo u jednom poznatom restoranu u tom gradu.

- Vincelja Subotičani odavno znaju kao nekog ko je sklon alkoholu, međutim, ovog puta se toliko olešio da je napravio incident kakav se ne pamti - počinje priču naš izvor.

NEPOVEZANO PRIČAO

Kako objašnjava, Hrvat je usred restorana toliko urlao i vikao, udarajući rukama o sto i nepovezano pričajući, da su ostali gosti morali da se sklanjaju i napuštaju objekat:

- Vincelju i inače nije teško da se iznervira, ali ovog puta je doslovno pobesneo nakon višeminutne rasprave koju je pre incidenta imao sa predstavnicima delegacije svoje zemlje, koji su tih dana boravili u Srbiji, a on ih je sreo u restoranu. Šta ga je toliko razgnevilo i oko čega su se posvađali, ne znam, ali situacija je bila krajnje neprijatna.

Prema rečima očevidaca, među kojima je i naš sagovornik, Vincelj je, posle kraće rasprave sa svojim zemljacima, demonstrativno ustao od stola, seo za drugi sto i počeo da viče i obraća se svim gostima koji su se u tom trenutku nalazili u restoranu. Ponašao se bahato, mrtav pijan vređajući članove delegacije iz Hrvatske.

VIKAO DA JE GLAVNI

- Vikao je na sav glas da su oni klasične budale, da su indijanci i sramota za Hrvatsku. Onda se busao u grudi da lako može da im napakuje otkaze, jer ima dobre kontakte i veliki politički uticaj u Hrvatskoj. Više puta je ponovio da je moćan čovek i dugogodišnji hrvatski kontraobaveštajac, kao što je to pre njega u Subotici bio i Hrvoje Ambreuš, sada ministar-savetnik u ambasadi Hrvatske u Sarajevu, a ranije konzul u Generalnom konzulatu Hrvatske u Subotici. Za Ambreuša je rekao da je dugogodišnji pripadnik Sigurnosno-obaveštajne agencije. I sve u tom stilu - kaže čovek koji je sve video i čuo na licu mesta.

Nije tu bio kraj. Bahati Vincelj je i po izlasku iz restorana na ulici pravio scene i vikao da je on sad glavni u konzulatu jer je konzul na odmoru i da može da radi i da se ponaša kako hoće. Po ulasku u službeni auto, koji je, inače, parkirao na mestu gde je to strogo zabranjeno, u pešačkoj zoni, krenuo je u rikverc, udario u drvo i pritom oštetio vozilo.

Da je u hrvatskoj diplomatiji rasulo, znalo se i pre ovoga. Za one koji dobro poznaju stanje stvari u Zagrebu, ponašanje Vincelja i nije neko iznenađenje. Ipak, postavlja se pitanje kakvi li su im tek ostali kadrovi kad bahatu pijanduru šalju u ovako važne konzulate, poput subotičkog, koji je bitan jer na severu Vojvodine živi popriličan broj pripadnika hrvatske manjine u Srbiji. Ako je on najbolje što imaju, crno im se piše...

Ništa čudno, ugledao se na Plenkovića i Milanovića

Ponašanje savetnika Vincelja ne treba ni da čudi, jer je imao na koga da se ugleda u hrvatskoj najvišoj vlasti. U Zagrebu, naime, mesecima, pa i duže, traje smehotresni rat bez milosti predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića. Između ostalog, čuli smo salve najtežih međusobnih uvreda, pa smo tako saznali da je Milanović „teška štetočina“, koja „ima sindrom šmrkanja“, dok smo za Plenkovića čuli da je „anemičan i ne može da uradi ni dva skleka“.

Obojica su, kako piše hrvatska štampa, zreli za cirkus.

​Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading