DESNIČARI U ZATVORU PAZILI KURTIJA KAO BELOG MEDVEDA Čovek koji je robijao s albanskim separatistima otkrio kako ih je tretirao Koštuničin režim pre oslobađanja
Foto: EPA/EPAABIR SULTAN/ABIR SULTAN

Slobodan Samardžić, nekadašnji član kabineta Vojislava Koštunice, a sada ideolog i najbliži saradnik Miloša Jovanovića, Milice Đurđević i Boška Obradovića, pre par dana izjavio je da su Kurti i Albanci, čije su ruke krvave do lakata, s pravom 2001. godine pušteni iz zatvora u Srbiji. A nakon te skandalozne izjave, isplivala je i istina da su Kurti i albanski teroristi imali specijalan tretman u srpskim zatvorima, daleko bolji od Srba koji su u tom periodu robijali zbog mnogo manjih prestupa. Jedan njih bio je Slobodan Vujić.

DESNIČARI U ZATVORU PAZILI KURTIJA KAO BELOG MEDVEDA Čovek koji je robijao s albanskim separatistima otkrio kako ih je tretirao Koštuničin režim pre oslobađanja

Printscreen

 

 

- Bio sam očevidac i svedok kada su albanski teroristi robijali i kada ih je oslobađao Vojislav Koštunica - ispričao je juče Vujić, navodeći da su Kurti i oni imali povlašćen položaj i da su na neki način bili zaštićeni od tadašnjih srpskih vlasti.

- Oni su dobili zasebnu zgradu, dovezeni su autobusima. Sprovedeni su u posebnim uniformama, imali su posebnu hranu, bili su zaštićeni kao beli medvedi. Bili su zaštićeni sa svih strana, od nevladinih organizacija, Rade Trajković, Nataše Kandić... U sobi sa mnom su bili Halil Alidemaj, on je bio organizator demonstracija, sa mnom je bio i Šemsi Veselji, nesvršeni student medicine, on je rođak onom Veseljiju - rekao je za Pink Slobodan Vujić.

On je rekao da je 1998. godine vojska hapsila albanske teroriste koji su prebačeni za Zabelu, Niš i Sremsku Mitrovicu. Dodao je da je puštanje terorista na slobodu izazvalo nezadovoljstvo kod srpskih zatvorenika.

- Bile su i pobune kada su pušteni. Srbi u Zabeli su se pobunili jer su teroristi pušteni. U podrumu smo bili, od 2.000 ljudi je ostalo nas 160. Vojska je tada opkolila zatvor - naveo je on.

Vujić je rekao da su se srpski zatvorenici bunili i kada je Vojislav Koštunica oslobodio Aljbina Kurtija.

- Pušteni su jednom odlukom tadašnjeg predsednika Koštunice, i Batić je bio ministar pravde. Oni su ih oslobodili. Oslobođen je i Kurti i braća Mazreku. Negde se kaže 1.891 čovek, a ja mislim da je bilo više - ispričao je Vujić.

Ovaj čovek koji je javno svedočio o položaju albanskih terorista u srpskim zatvorima tokom vladavine Vojislava Koštunice kazao je i to da je tokom robijanja shvatio da „svaki albanski zatvorenik u svojoj glavi ima ideju o nezavisnoj državi“.

Oni su tada isplanirali pogrom Srba 2004.

Vujić je ispričao i da je upravo ta struja ekstremista dogovorila sve ono što se na KiM dogodilo 2004. godine.

- Sve što je urađeno 2004. bilo je planski. Alidemaj je bio umereniji, a ostali su bili totalni ekstremi. Alidemaj je bio sa mnom u zatvoru. Provokacija je bilo, nosili su crne pantalone i crvene majice, zbog albanske zastave. On je meni tada rekao da će oni kad-tad dobiti državu - prisetio se Vujić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading