SAOPŠTENJE MINISTRA VULINA Pripadnici MUP-a nastaviće borbu protiv svih onih koji bi da uništavaju naše prirodne resurse (FOTO)
Foto: MUP

- Pripadnici naše Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine su u periodu od prvog januara do danas podneli ukupno 442 krivične prijave za izvršeno 451 krivično delo protiv životne sredine. Od navedenog broja podnetih krivičnih prijava 428 je iz oblasti biodiverziteta.

Najveći broj krivičnih prijava odnosi se na nezakonit lov, nezakonit ribolov, šumsku krađu, pustošenje šuma, ubijanje i zlostavljanje životinja, čak 65 podnetih krivičnih prijava, a podnete su i krivične prijave za uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće upornu borbu protiv svih onih koji bi da uništavaju naše prirodne resurse - istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, na čiju je ličnu inicijativu osnovana Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je i sam lovac, istakao je da je Lovački savez Srbije partner Ministarstva unutrašnjih poslova i da su lovci uvek tu kada treba pomoći čoveku ili životinji i da nikada nisu tražili pohvale i zasluge zbog toga zato što su lovci na prvom mestu dobri i čestiti ljudi.

"Vidim da je sada popularan u Evropi, ne mogu na telefon da ga dobijem" - Alo.rs

- Hoću još jednom da poručim mojim dragim lovcima da mogu da računaju na svoju državu i da su krivolovci posebno na meti srpske policije. Šume i lovišta neće biti prostor na kome neko može bez ikakve dozvole i reda i u vreme lovostaja da vrši lov na našu divljač i da ugrožavanjem i narušavanjem prirode i nehumanim odnosom prema divljači, ostvaruje profit i zaradu.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine pojačala je svoj rad i nadzor u svim mestima u Srbiji. Krivolovci su posebno na meti srpske policije", istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i čestitao organizatorima na uspešnoj realizaciji Međunarodnog sajma lova i ribolova u Novom Sadu na kome će nastupiti brojni izlagači iz Srbije, Mađarske, BiH, Republike Srpske, Austrije i drugih evropskih zemalja.

Pratite nas i na Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading