VESIĆ: Potpisan memorandum sa francuskom kompanijom RATP (FOTO)
Foto: Tanjug

Vesić je sa urbanistom Markom Stojčićem, pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem i sekretarom za javni prevoz Jovicom Vasiljevićem, održao sastanak s delegacijom francuske kompanije RATP, koju je predvodio Žan-Luk Šapoton.

"Rani operater znači da će RATP savetovati Vladu Republike Srbije i grad Beograd kako bi u postupku projektovanja pre svega metro stanica dobili maksimalni komercijalni efekti za grad i obezbedio maksimalni konfor putnika.

Posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju počinju pregovori o ugovoru koji će biti deo međudržavnog sporazuma Srbije i Francuske o izgradnji beogradskog metroa", kaže Vesić, saopštila je Gradska uprava.

RATP je jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti upravljanja javnim transportnim sistemima putnika koja upravlja između ostalog metroom u Parizu i mnogim drugim gradovima u svetu.

Vesić je istakao da "rani operater" pomaže gradu prilikom projektovanja i izgradnje metroa a da će narednih godina biti izabran operater beogradskog metroa "koji će da upravlja sistemom".

"Uporedo sa izgradnjom metroa, Beograd mora da razmišlja i o tome kako će se njime upravljati. Beogradski metro biće jedan od najmodernijih u svetu i potpuno automatizovan. Zato je važno da u procesu upravljanja učestvuju kompanije s velikim iskustvom upravo u takvoj vrsti metroa", rekao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading