GORAN VESIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI Mrkonjić će živeti večno zbog svojih dela
Foto: Tanjug

U sedištu SPS na Studentskom trgu u knjigu žalosti su se upisali i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

Vesić je naveo da je Mrkonjićev veliki san bila izgradnja metroa, te da je često odlazio u preduzeće, gledao projekte i davao savete u vezi sa radovima.

"Nažalost nije doživeo da vidi te radove ali ćemo ih završiti i zbog njega. Milutin Mrkonjić će nastaviti da živi i kroz metro i druga dela koja napravio, on je to zaslužio i ima pravo na takvu vrstu spomenika", rekao je Vesić.

Nikodijević je rekao da je Mrkonjić bio očinska figura mlađima, a zatim partijski drug i prijatelj, te da je u političkom smislu pored metroa imao san da se izgradi Beograd na vodi.

"Mnogo se radovao tom projektu, često smo šetali tim delom i bio je oduševljen kako Beograd izgleda. Ostaje nam u amanet da završimo ono što smo mu obećali i da budemo njegovi dosledni naslednici", kazao je Nikodijević.

Antić je naveo da je odlaskom Milutina Mrkonjića Srbija izgubila velikog čoveka i patriotu, a SPS jednog od svojih osnivača i čoveka koji je bio, kaže, izvor nepresušne energije.

"Izgubili smo velikog učitelja, čoveka koji je znao da nas podstakne da uvek damo najviše i da radimo za Srbiju. Ostaje nam večna obaveza da radimo u interesu Srbije, gradimo je i ispunjavamo njegove snove", rekao je Antić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading