POSEBNA ČAST SVIM PALIM SRBIMA! Samo retki su primetili detalj na reveru Ane Brnabić - evo šta on predstavlja! (FOTO)
Foto: Tanjug

U Vladi republike Srbije obraćali su se premijerka Ana Brnabić i premijer Krivokapić.

Nakon važnog izlaganja Ane Brnabić u kojoj je istakla važnost ekonomskog partnerstva sa Crnom Gorom, kao i stabilnost izmedju srpskog i crnogorskog naroda mnogima je zapalo za ‘oko’ šta to Brnabić nosi na reveru od sakoa.

Simbolika Natalijine Ramonde

U pitanju je Natalijana Ramonda – cvet koji se nosi kao zvaničan simbol primirja. Ovaj simbol govori o srpskom narodu, iskušenjima koja je prošao tokom i posle Prvog svetskog rata i o vaskrsnuću Srbije.

U tom ratu Srbi su podneli veliku žrtvu jer je poginulo oko 1,3 miliona građana, što je u tom trenutku predstavljalo gotovo trećinu ukupnog srpskog stanovništva.

Srbija 11. novembra slavi Dan primirja u Prvom svetskom ratu. U praksi, rat se završio 11. novembra 1918. godine, kada su vojskovođe suprotstavljenih strana potpisale primirje na sasvim neobičnom mestu – u železničkom vagonu u gradu Kompijen u Francuskoj.

POSEBNA ČAST SVIM PALIM SRBIMA! Samo retki su primetili detalj na reveru Ane Brnabić - evo šta on predstavlja! (FOTO)

Printscreen

 

Moderni simbol primirja i sećanja na žrtve jednog od najvećih i najtragičnijih ratova u istoriji je cvet Natalijina ramonda (Ramonda nathaliae), u Srbiji uveden kao zvanični amblem novoproglašenog državnog praznika 2012. godine.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading