Drecun optužio Lajčaka i Palmera za propast sastanka u Briselu
Alo/Dejan Briza

 

Na sastanku u Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, dogodilo se nazadovanje, a ne napredak, a za to su krivi Metju Palmer i Miroslav Lajčak koji su "totalno promašili sa pripremom", ocenio je predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun.

Drecun smatra da je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju moralo da se stavi do znanja da će trpeti određene sankcije ako se ponaša kao do sada.

"Kurti je preokrenuo agendu i sadržaj razgovora. Tehnički timovi su razgovarali o formiranju Zajednice srpskih opština, oni su odbili. Bila su četiri pitanja - ekonomska saradnja, pitanje nestalih i proteranih, finansijska potraživanja i imovina. Oni neće da se o tome razgovara, možda samo o pitanju nestalih", rekao je Drecun u emisiji "Upitnik" na RTS.

Videli smo kulminaciju višemesečne sistematske i veoma dobro osmišljene kampanje Prištine da se obesmisli razgovor i onemogući napredak, ocenio je Drecun i podsetio da je Kurti odbio da se otkopa devet lokacija na kojima se, kako se sumnja, nalaze tela ubijenih Srba.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading