MALI BRUTALNO ODGOVORIO NIKEZIĆU: Vaša demencija je obojena lopovskom politikom, ali građani pamte!
Alo

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali osvrnuo se na saopštenje, kako je rekao, Đilasovog portparola Dušana Nikezića i ocenio da zabrinjava kratkoročna memorija te interesno-poslovne grupacije.
„Dušan Nikezić i njegov gazda ponovo pokušavaju da objasne građanima da ne treba da veruju svojim očima. Demencija u njihovom slučaju obojena je lopovskom politikom kojoj teže, ali na njihovu nesreću, građani pamte. Tako su zapamtili da je Đilas roditeljima u Beogradu nezakonito naplaćivao duplo veću cenu vrtića, zbog čega je prestonica godinama kasnije vraćala novac onima koji su podneli tužbe. Uzeo je od njih preko 30 miliona  evra“, naveo je Mali.
On je podsetio da se ne zaboravljaju ni lažne replike Terazija, niti Pazl grad, niti Đilasov rijaliti u Pionirskom gradu, koji je oduzeo od dece, niti činjenica da je uspeo da zaduži Beograd za 1,2 milijarde evra i ostavi deficit od preko 20 odsto.
„Da ne pominjem njegovu opsesiju minutima na televizijama i druge marifetluke, zahvaljujući kojima su njegove firme prihodovale 619 miliona evra“, rekao je Mali i dodao da je još uvek šokiran dosadašnjim saznanjima, kao i da će nadležni organi uskoro objaviti na kojim računima i u kojim zemljama je Đilas pohranio ukradene milione od građana.
Naveo je da su iza njih ostali beda, čemer i jad, koja se dok su vladali ogledala u sramno niskim primanjima, konstantnom urušavanju, posebno zdravstvenog sistema, zatvaranju fabrika.
„Nikezić i njegov gazda zaboravili su da je minimalna zarada dok su oni vladali bila duplo manja nego što je danas. Podsetiću i da je plata medicinske sestre, primera radi, u Kliničkom centru danas duplo uvećana u odnosu na njihovo vreme kada je bila oko 31.000 dinara. Prosečna zarada je 2012. godine bila 329 evra, dok je danas 555, a plan je da nastavi da raste, i da za četiri godine bude 900 evra. U njihovo vreme imali smo i rekordnu stopu nezaposlenosti od 25,9 procenata, što znači da je svaki četvrti čovek u Srbiji bio bez posla, dok smo mi, u godini najveće ekonomske krize izazvane pandemijom virusa korona imali stopu nezaposlenosti od 9 odsto“, istakao je Mali.
On je istakao da je šteta koju su iza sebe ostavili Đilas i njegovi zaposleni tragična.
„Ako za primer uzmemo Nikezića, zahvaljujući njemu Srbija danas još uvek vraća skupe kredite, sa kamatnom stopom od 7,25 odsto, kojima nas je zadužio dok je bio državni sekretar u Ministarstvu finansija. Toliko o isfrustriranim političarima, koji besno lažu pokušavajući da se ponovo uvale u fotelju, da bi nastavili da kradu i da ostavljaju štetu koju bi otplaćivali naši čukun unučići“, rekao je on.
Mali je naveo da građanima nije bilo teško da se naviknu na bolje.
„Đilas i njegova interesna klika uporno pokušavaju da unize rezultate koje Srbija postiže u ekonomiji. Jasno je da im smeta što ćemo do kraja godine imati osam auto-puteva u izgradnji, a smeta im i realizacija projekta Beograd na vodi i svega što gradimo, jer u odsustvu političkih ideja, raste njihova nemoć koja se ogleda u konstantnom vređanju, pre svega predsednika Aleksandra Vučića“, naveo je Mali.
On je zaljučio da građani ne treba da brinu zbog ovakvih političara u pokušaju, te da će Srbija nastaviti da gradi i stvara bolji život građana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Veiki

25.05.2021 17:48

Nešto tu nije u redu. Ako imaš dokaze hapsi ili ćuti. Videćemo kako ćeš i ti proći, da li si nevin?

Goran

25.05.2021 18:10

Ako je sve to istina sto prica Mali, zasto jos nisu svi pohapseni i poslati na dugogodisnje robije?