ALBANCI ZABRANILI DESANKU MAKSIMOVIĆ Konačna odluka je ipak na NJIMA
Alo

- U momentu kad donosite odluku o nazivu neke škole, a ministarstvo tu zaista na razne inicijative ima definitivnu ulogu, vi donosite istovremeno odluku o tome da se ukida dotadašnji naziv - rekla je ona za Tanjug.

Istakla je i da je takav potez u ovom trenutku neprimeren.

- Meni se čini, da u ovom momentu skidanje imena sa škole 'Desanka Maksimović', koja je napisala himnu miru i đacima, čak i da je napisala samo 'Krvavu bajku', bilo bi neprimereno - navela je i istakla da i iz Bujanovca kao i iz cele Srbije treba slati one poruke koje država šalje, a koje se odnose na težnju da se dijalogom i mirnim putem prevaziđu svi problemi koji postoje na bilo kom mestu.

- Ukrajina i Bliski Istok su primer da ne treba nikako dolivati ulje na vatru, nego treba tražiti kompromise, ali ako ne možemo da utičemo na svetsku politiku, možemo uticati na atmosferu ovde kod nas, u našoj lepoj Srbiji, i u tom smislu, ukidanje imena 'Desanke Maksimović' bilo koje škole danas, doživljavam kao nerazumevanje trenutka u kome se nalazimo - navela je juče ona, a preneo Tanug. 

Podsetimo, Alo! je juče pisao da su odbornici albanske većine, na sednici skupštine opštine Bujanovac, uprkos pokušaju srpskih odbornika da se o tome ne raspravlja izglasali saglasnost za promenu naziva Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Biljaču u ime albanskog književnika Ismaila Kadarea.

Još na početku sednice pre usvajanja dnevnog reda odbornici predstavnici Srba zatražili su da se ova tačka skine sa dnevnog reda, a pošto njihov zahtev nije usvojen oni su juče napustili sednicu, da bi par minuta kasnije ova odluka bila usvojena.

Predsednik skupštine Enver Ramadani je u obrazloženju predloga rekao da niko ne spori veličinu srpske pesnikinje, ali da nema logike da škola u kojoj više nema srpskih đaka i dalje nosi njeno ime.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading