"OSMANI I KURTI SE PONAŠAJU KAO DA IMAJU NUKLEARNO ORUŽJE" Šiptari se smeju lažnoj predsednici i premijeru: Odatle dolazi zlo!
EPA

Hiseni je naglasio da se Osmani i Kurti ponašaju kao da imaju 200 nuklearnih bojevih glava instaliranih na tzv. Kosovu, gas Katara ili naftu Saudijske Arabije kako bi se nametnuli kao faktori u glavnim međunarodnim politikama, 

"Nažalost, oni sebe vide mnogo jačim nego što zaista jesu, i odatle dolazi zlo“, rekao je Hiseni.

On je dodao da su diplomatski odnosi sa SAD nikada gori.

„Egocentrizam, avanturistička politika uvek dovode do loše konfrontacije i uvek izlaze kao gubitnici. Dakle, ne vidim odnos sa Amerikom kao mnogo alarmantan, iako se bilateralni strateški dijalog Kosova i Amerike vodi godinu dana, on je blokiran godinu dana. Niko to ne kaže, ne znam zašto to ne kažu, ali pismo ambasadora Dugolija dovoljno govori i trebalo bi da bude alarm. Čini mi se da Kosovo danas ima jednog ili dvoje diplomata u Vašingtonu umesto 20 diplomata za različite nivoe administracije. Republika Kosovo je imala više diplomata u ambasadi u Vašingtonu mesec dana nakon osnivanja ambasade nego danas“, izjavio je Hiseni.

Hiseni ističe da je Srbija "agresivnija" u lobističkom radu.

„Dok je Srbija veoma agresivna u Vašingtonu. Uveravam vas da troši 100 puta više od Kosova na diplomatski rad u Vašingtonu, na lobiranje, na kontakteo“, izjavio je on.

Hiseni se kazao da poštuje rad albanske dijaspore, ali da sada njihov posao treba da obavljaju kosvske institucije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
neca

21.02.2023 08:09

Svaki dijalog koji doprinosi ostvarenju Srpskih nacionalnih interesa je dobrodošao

dea

21.02.2023 08:10

Nama je bitno da radimo na odnosu sa Pristinom i da situacija bude mirna