Aljbin Kurti
Foto: EPA/EPA Olivier Hoslet

On je naveo da institucije duguju narodu tzv. Kosova objašnjenje kako je postignuto da sada više nema govora o priznanju u sveobuhvatnom sporazumu sa Srbijom.

Abdidžiku je na Fejsbuku podsetio na 7. februar 2021. godine kada je američki predsednik Džo Bajden "putem čestitke zamolio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da postigne sveobuhvatan sporazum sa tzv. Kosovom usredsređen na obostrano priznanje".

Teški udarci za lažnu državu, sve više zemalja shvata farsu SAD! - Alo.rs

"Tako da je uzajamno priznanje, odnosno priznavanje nezavisnosti Kosova od Srbije, bila centralna politika Bajdenove administracije. Kao jedan od predsednika koji se najviše bavi pitanjem Kosova, od 90-ih pa nadalje, Džo Bajden i njegov uporan stav o Kosovu predstavljali su izuzetnu priliku za narod naše zemlje", napisao je Abdidžiku na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, posle dve godine sa Kurtijevom vladom, međunarodna pozicija Kosova je očigledno pogoršana. On je rekao da je glavni saveznik, poput SAD, sada naglasio da nije vreme za priznanje.

"Taj stav je rezultat populističke neodgovornosti, koja za politiku gomile nije uspela da izvuče korist od ove administracije, već je nepopravljivo degradirala odnose u stavovima koji sada normalizuju neznanje. I tako, kao ni u čemu, u najboljem momentu u decenijama za Kosovo, a u najtežem trenutku za Srbiju i njenog saveznika Rusiju – Vlada Kosova je učinila nezamislivo, nazadovala do temelja sa strateškim partnerima poklonivši neočekivano našem istorijskom protivniku", napisao je Abdidžiku.

On smatra da državni vrh narodu Kosova duguje objašnjenje kako su došli do ovoga, za svoje dve godine, istakavši da je to zato što njihova politika tiranije nema nikakvo patriotsko objašnjenje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Veliša

05.01.2023 21:05

Jeste,evo sad će da povuku priznanje.Lažljivi licmeri.To je bitnije nego što su našim ljudima produžili pritvor uprkos obećanjima vašeg idola?

Ljubiša

05.01.2023 21:14

Našla se dvojica Kurtija... Mažu oči narodu. Jedan je od njih dvojice "ekonomski tigar" koji ni mačku ne sme da pogleda popreko.

Pera

06.01.2023 06:28

Jevrei su komandujući šiptarima i jevrejskim muslimanima iz Sarajeva organizovali bombardovanje Amerike 11og septembra da bi američku silu usmerili na svoje neprijatelje arape muslimane hrišćane. ..! Šiotarima bi bilo bolje da čuvaju Albaniju Albanija im je ugrožena a na kim neka zaborave !