BIĆE JOŠ POVLAČENJA PRIZNANJA Teški udarci za lažnu državu, sve više zemalja shvata farsu SAD!
Alo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je imenovao devet zemalja koje su povukle priznanje samoproglašenog Kosova. Prema njegovim rečima, to su Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija, kao i Maldivi.

Više od 1.000 mladih na Kosovu zaposleno u programu Moja prva plata - Alo.rs

- Najvažnija stvar koju moramo imati na umu kada koristimo ove informacije jeste da je svaka zemlja članica UN ravnopravna „jedinstvena. Ne delite države na „svetove” i „kategorije”, kao što to čine SAD. Dakle, u ovom slučaju, vredi jednostavno konstatovati činjenicu da se devet zemalja od skoro 200 koje su članice Ujedinjenih nacija izjasnilo protiv priznavanja (tzv.) Kosova - kazao je on.

Senator je izrazio uverenje da će se nastaviti proces povlačenja priznanja tzv. Kosova.

- Sve više država u svetu shvata da su Srbi nepravedno tretirani. Amerikanci su bombardovali Beograd 1999. godine, a onda su i obezbedili da (tzv.) Kosovo postane zaseban i istovremeno neprijateljski nastrojen državni entitet prema Srbiji. A činjenica da sve više zemalja shvata značenje ove farse koju su organizovale Sjedinjene Države ne može a da ne raduje - kazao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

06.01.2023 07:17

Najvažnija stvar koju moramo imati na umu kada koristimo ove informacije jeste da je svaka zemlja članica UN ravnopravna „jedinstvena. Ne delite države na „svetove” i „kategorije”, kao što to čine SAD. Dakle, u ovom slučaju, vredi jednostavno konstatovati činjenicu da se devet zemalja od skoro 200 koje su članice Ujedinjenih nacija izjasnilo protiv priznavanja (tzv.) Kosova - kazao je on.