SRPSKA LISTA ODGOVORILA ŠIPTARSKOM ŠERIFU Nema te pretnje koja će nas uplašiti, niti sprečiti da se borimo!
Foto: Printscreen

- Bez ikakvog dokaza za svoje optužbe, Kurtijev ministar koji rukovodi naoružanim specijalcima, koji su do sada nebrojeno puta pokazali mržnju prema svemu što je srpsko, uputio je najdirektnije pretnje legalnom i legitimnom političkom predstavniku najveće partije Srba na Kosovu i Metohiji.

ANA BRNABIĆ ZAPUŠILA USTA NEMAČKOM AMBASADORU - Alo.rs

Dželale Svečla ti i tvoj Kurti ste odgovorni za situaciju u kojoj se nalazimo jer ste mesecima unazad sprovodili represiju nad nedužnim, golorukim srpskim narodom. Jer ste nam zabranjivali vakcinaciju, izbore, referendum, upadali oklopnim vozilima i dugim cevima u vrtiće, slali ROSU jedinice na goloruk narod, hapsili ljude bez dokaza, napravili liste za hapšenje i odstrel Srba, gradili baze za svoje naoružane formacije otimajući srpsku zemlju, i kao kaubojac dolazio na sever Kosova i Metohije slikajući se, praveći marketing, i dajući loš primer svojim potčinjenim, te mesecima unazad sprovodili institucionalno nasilje.

Na barikadama se nalazi srpski narod, lekari, profesori, ugledni građani, žene, majke, sestre a ne kriminalci, ali vi to ne razumete jer polazite od sebe, a kriminalac u poštenje ne veruje. Nije Rakić već Svečla bio deo pokreta na čijim protestima su kamenovane zgrade institucija, paljena službena vozila, gađana zgrada Vlade u Prištini.

Ne očekujemo reakciju međunarodnih predstavnika niti procesuiranje Svečle zbog lažnih optužbi koje je izrekao, ali poručujemo Svečli, Kurtiju i njihovim mentorima da nema te pretnje koja će uplašiti bilo kod člana Srpske liste niti nas sprečiti u nameri da se mirno i demokratski borimo za prava i opstanak srpskog naroda. 

Nakon direktne pretnje Aljbina Kurtija i Dželala Svečle poručujemo im da ćemo ih smatrati apsolutno odgovornim u slučaju da se predsedniku Rakiću ili bilo kom građaninu ugrozi bezbednost, fizički i psihički integritet - piše u saopštenju Srpske liste.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading