ANA BRNABIĆ ZAPUŠILA USTA NEMAČKOM AMBASADORU Vaše izjave su pouzdane kao Deda Mraz, da li ste imali moždani udar?!
Printscreen

- Zaista nečuvene izjave nemačkog predstavnika u Prištini na toliko nivoa. Prvo, danas ste izjavili da barikade moraju biti uklonjene i čak ste se usudili da date/naručite rokove (do Božića). Uzgred, ambasadore, razjasnite: vaš Božić ili naš? Samo da znamo... Barikade su tu zbog Dejana Pantića. Da li ste vi, ambasadore, svesni da je danas 11. dan da njegova porodica nije razgovarala sa njim i da 11 dana niko, uključujući Euleks  zna gde je on zapravo? Gde je to drugde moguće nego u Kurtijevom getu? - pitala je premijerka na Tviteru.

Ona je ukazala i na druge licemerne i nelogične segmente njegove izjave.

- Drugo, izjavili ste da se barikade moraju ukloniti jer dolazi Božić?! Pretpostavljam da morate da brinete da li će Deda Mraz uspeti da prođe... Mislite li da Srbi na barikadama, tražeći samo najosnovnija ljudska prava i vladavinu prava, više vole da budu na barikadama nego u svojim domovima tokom svoje slave, Nove godine ili Božića? Ili ćete ih isterati da biste imali miran i srećan Božić? Treće, kažete da su barikade nelegalne. Ali da li je legalno kidnapovati ljude, držati ih na nepoznatoj lokaciji 11 dana, sprečiti njihovu porodicu da razgovara sa njima ili ih posećuje? Zar vas ovo ne muči? (Napomena: Ako vas to ne muči, Deda Mraz vam možda neće doneti poklon!). Ukratko, rekli ste (više/manje) sledeće: Rezolucija SB UN 1244 je „apsurdna“ i „neprihvatljiva“; Briselski sporazum treba da bude u skladu sa ustavom Kosova*; kidnapovanje je legalno i dobrodošlo (ako kidnapujete Srbe); barikade će sprečiti Deda Mraza da dođe na Kosovo*. Ambasadore, vaše izjave su pouzdane kao Deda Mraz. Jedini problem: ovo nije smešno. Osim ako niste pogrešno protumačeni, ili ste imali manji moždani udar pre intervjua, oni su duboko zabrinjavajući jer eksplicitno pretite našim ljudima - a to nije prihvatljivo - poručila je Brnabić.

ANA BRNABIĆ ZAPUŠILA USTA NEMAČKOM AMBASADORU Vaše izjave su pouzdane kao Deda Mraz, da li ste imali moždani udar?!

Foto: Printscreen

 

Dodatno, s obzirom da barikade postoje delom zbog Dejana Pantića a delom zato što Srbi traže sprovođenje Briselskog sporazuma, koliko će još Božića, ambasadore, morati da čekaju da se ovo ostvari? Ovo će biti deseti Božić od 2013. godine.

ANA BRNABIĆ ZAPUŠILA USTA NEMAČKOM AMBASADORU Vaše izjave su pouzdane kao Deda Mraz, da li ste imali moždani udar?!

Foto: Printscreen

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ljubiša

20.12.2022 23:34

Bravo Anči. Podseti ga i za Kragujevac, Kraljevo, Banjicu...

saki

21.12.2022 08:00

e tako se odnosi prema licemernom zapadu...svaka cast