GORAN RAKIĆ Kfor mora da ostane garant stabilnosti i bezbednosti na Kosovu
Facebook

"Bezbednosna situacija na Kosovu, poslednje intervencije pripadnika ROSU na Severu Kosova, strah povratnika od incidenata kada su u pitanju sredine u kojima žive, neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština su danas bile teme prvog sastanka ministra za zajednice Gorana Rakića i komandanta KFOR-a na Kosovu, od njegovog stupanja na dužnost, generala-majora Ferenca Kajarija", napisao je Rakić.

Ministar Rakić se na početku sastanka zahvalio komandantu Ferencu Kajariju na principijelnom stavu KFOR-a i istakao da je KFOR po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN mora ostati jedini garant stabilnosti i bezbednosti na Kosovu.

„Obezbeđivanje sigurnosti i bezbednosti mora biti primarna stvar i na tome trebamo svi raditi. Jedino tako možemo postići dugoročni mir i stabilnost”, kazao je ministar Rakić.

Ministar je tokom sastanka general-majoru Kajariju preneo da je formiranje zajednice Srpskih opština osnovni mehanizam za bolji život Srba na Kosovu i da se upravo zbog toga insistira na što skorijem formiranju ZSO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading