ALO! NA JARINJU Evo šta se sada dešava tamo, oglasila se Srpska lista (VIDEO)
Alo/ M. J.

 

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je večeras na Jarinju da je potrebno "da se Priština vrati na pređašnje stanje i povuče do zuba naoružane specijalce.

Nakon toga, kazao je on, treba nastaviti dijalog.

- Politička namera Prištine je jasna. Ako je Prištini stalo do mira onda neka se ROSU povuče, rekao je on.

Simić je kazao da srpski narod ima poverenja u predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KIM Petra Petkovića.

- Činjenica je da su predstavnici Srpske liste uvek sa svojim narodom. Svaki građanin koji je ovde pokazuje odgovornost. Vrlo je važno razjasniti neke stvari. Građani su se spontano okupili, nije ih pozvao nijedan gradonačelnik.

Svako od njih koji je ovde je u svojim dvorištima, pored svojih kuća, kazao je Simić.

On je istakao da je "svakome od nas ovde od presudne važnosti da se sačuva mir."

- Ovi građani nisu huligani, kazao je Simić. Govoreći o hapšenju srpskih mladića u Gračanici, koji su kačili zastave Zajednice srpskih opština, Simić je kazao da je to paradoks jer je Priština ratifikovala Briselski sporazum kojim je predviđeno formiranje ZSO. Simić je srpskoj opoziciji poručio "da nas ne savetuje preko Tvitera."

- Oni ne razumeju kako se ovde živi. Ovaj narod ih je pročitao i zato ih je na svim izborima uvek žestoko porazio. A bez pomoći države Srbije ovde nama ne bi bilo života, rekao je Simić. Inače, večeras je na Jarinju oko tri stotine ljudi kojo će tu ostati cele noći.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading