OPASNA PROVOKACIJA ZA SRPSKO STANOVNIŠTVO Tzv. Kosovske bezbednosne snage ušle u srpske sredine
Tanjug

Njihova namera je, kako navodi Petković, navodno, da se prolaznicima dele epidemiološke maske.

"Takvi slučajevi od jutros su zabeleženi u centru Gračanice i Partešu, a prisustvo oklopnih vozila i pripadnika KBS unelo je uznemirenost među srpsko stanovništvo na prostoru KiM”, istakao je Petković.

On je ukazao da je svima dobro poznat pravi motiv i cilj osnivanja takozvane "vojske Kosova", tako da, kako kaže, nema sumnje da je reč o opasnoj provokaciji koja se vrši pod izgovorom sprovođenja "epidemioloških mera prevencije" zbog virusa kovid-19.

"Oni koji su u jeku pandemije privodili srpske lekare, a vakcine iz centralne Srbije želeli da zaplene, ne mogu se sakriti ni iza kakvih zaštitnih maski", ocenio je Petković.

On je istakao i da ne postoji ni jedan jedini razlog da pripadnici takozvane vojske samozvanog Kosova borave u srpskim sredinama, a još manje da sprovode mere zaštite od kovida kada je epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, kako navodi, pod apsolutnom kontorlom od trenutka izbijanja epidemije i za to je isključivo zaslužna država Srbija.

"U srpskim sredinama na KiM registrovan je sporadičan broj slučajeva zaražavanja, a država Srbija, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva zdravlja je svojim građanima obezbedila sve neophodne količine zaštitnih maski, sredstava za dezinfekciju, neophodnih lekova i svih drugih medicinskih potrepština za borbu protiv virusa kovid-19. U toku je davanje i treće, takozvane buster doze vakcine protiv Kovida, zbog čega je i epidemija u srpskim sredinama pod kontrolom",naveo je Petković.

On je istakao da su to sve očigledni pokazatelji da prisustvo takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga nema veze sa prevencijom od Kovida, već isključivo služi kao vid zastrašivanja i pritiska na srpsko stanovništvo, posebno pred održavanje lokalnih izbora na KiM.

"Zato neka oni s oklopnim vozilima idu u albanske sredine i tamo dele zaštitne maske, s obzirom na činjenicu da se prema zvaničnim podacima nalaze u vrhu po stopi zaražavanja u svetu i progresivnom širenju epidemije, jer u srpskim sredinama nemaju šta da traže", poručio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading