PRVA ŽENA KOSOVA UDARA NA SRBIJU Pašćete na kolena!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Koha navodi da je nemački magazin Špigl više puta pisao o zločinima lidera Oslobodilačke vojske Kosova i da je novinar lista kosovskoj predsednici Osmani uputio pitanje da li je vreme da Kosovo svoju politiku odvoji od politike Sjedninjenih Američkih Država.

Uz konstataciju da je bivši predsednik Kosova Hašim Tači često predstavljen kao “američki hrt” i da se nalazi u zatvoru u Hagu, pitanje Špigla je bilo i nije li vreme za emancipaciju Kosova od svetske sile SAD?

"Uprkos svim političkim razlikama koje smo možda imali sa Tačijem, niko ne bi trebalo da ga naziva "američkim hrtom“. Tači je bio premijer i predsednik Kosova u teškim istorijskim vremenima. Odnosi Kosova i SAD ne zavise od političkog rukovodstva, mi gajimo posebne veze koje nas drže zajedno, ne zaboravljamo ulogu Amerikanaca na Kosovu devedesetih godina", rekla je Osmani.

PRVA ŽENA KOSOVA UDARA NA SRBIJU Pašćete na kolena!

EPA/JERRY LAMPEN

 

 

Po njenim rečima, sve dok Srbija destabilizuje region, neophodno je prisustvo SAD i međunarodne zajednice u regionu. Osmani se usprotivila konstataciji nemačkog lista da Kosovo svojim zahtevom da se Srbija izvini za zločine nije doprinelo ublažavanju situacije. Ona je istakla da pripada političkoj generaciji na Kosovu koja bez oklevanja govori i u unutrašnjoj i u spoljnoj politici.

„Telo koje je teško povređeno ne zarasta površinskim ušivanjem rane. U slučaju Kosova, to znači da je neophodno nastojanje da se pronađu nestale žrtve rata - to Srbija mora da prihvati. Srpska strana ne tretira zločine koje je počinio Miloševićev režim, i još gore, ovo nasleđe štiti”, rekla je Osmani.

Na konstataciju novinara da Osmani koristi reč genocid u odnosu na srpske zločine bez pravne osnove, ona je odgovorila:

"Pojam genocida sam svesno odabrala jer opisuje da država ima za cilj da istrebi naciju, što se upravo dogodilo na Kosovu. Govorim o događajima u Meji koji su poznati pod nazivom Kosovska Srebrenica, i  Pokleku, gde su ne samo 54 dece i staraca ubijeni, već su potom i spaljeni, cilj je bio da nestanu sa lica zemlje. Vili Brant je jednom rekao da kada nedostaju reči, treba pasti na kolena. To je upravo ono što očekujemo od Srbije: padanje na kolena”, istakla je Osmani i apelovala na predsednika Srbije da privede zločince i počinioce silovanja na Kosovu pred lice pravde.

Osmani je kritikovala EU zbog odlaganja ukidanja viza za građane Kosova i podvukla da je identitet građana Kosova evropski. Ona je navela da ne želi da se meša u rad sudova.

„Kosovo nema šta da krije. Važno je da ne postoji moralna jednakost između onoga što je uradio srpski državni aparat i onoga što su pojedinci možda učinili - ne Kosovo kao zemlja ili OVK. Mi građani Kosova smo žrtve Miloševićevog genocidnog režima“, rekla je Osmani i istakla da je izveštaj Dika Martija nepravedna mrlja koja prikriva istinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (13)

Loading
db

06.07.2021 12:41

Ne radi se o američkom hrtu , već o pudlici s krokodilskim apetitom!

Strahinja

06.07.2021 13:01

Ona priča o politici Miloševića i šta se događalo 90 tih godina.Pitam se samo koliko je ona tada imala godina i šta ona uopšte zna ili su joj to drugi rekli šta treba da zna.

Goran

06.07.2021 13:21

Motka uvek ima dva kraja. Neka pazi da se ne okrene kolo srece.

NS

06.07.2021 13:33

Gospodjo Osmani Kosovo je Srpsko, sto pre to shvatite bice bolje po vas. Ako se bude klecalo, videcemo ko ce klecati.

Svetislav Nenadović

06.07.2021 13:46

Ova žena nije luda nego totalno blesava!

Dada

06.07.2021 14:01

Oticete vi sami sa Kosova kako ste došli tako ćete i otici

Dada

06.07.2021 14:03

Oticete vi svi da kosova kako ste došli tako ćete i otici

Lala

06.07.2021 14:07

Koliko nas mrze, nije normalno.A znaju kada bi zagrmeli naši tenkovi da bi svi pobegli preko Albanije u more.Ali prošla ta vremena.Diplomatija,suživot,ali oni kao da priželjkuju tenkove.Misle,pomoći će im Nato.Aha...

mINA

06.07.2021 14:42

Srbija nikad nece pasti na kolena,niti da moli bilo koga.Ako vam nije dobro blizu su Prokletije a uzecemo vam i Skadar.Nemoj da nas provociras.Ima jos Srba koji ce da se skupe,da branimo Srpsko Kosovo.Kosovo je Srbija ,bilo i bice.Zauvek.Mi da vas tako provociramo mi bi bili bombardovani.Dzaba vama vas Nato jer kfor nije na Kosovu ,nego Nato.i vasi ameri. i baza bonstil.Necu neke stvari da pisem koje nisu za javnost.Ali vi ste zecevi.Da vam nije nato na Kosovu ,vi bi pobegli u sumu.

Rada

06.07.2021 18:21

Jel ti to opet hoces Srbe u zutu kucu ?

mARINKO

06.07.2021 19:43

Vjoro nemoj da nas diras,Kosovo je Srbija.Jer ne moze drzava u drzavi.Nemoj da krenemo na Kosovo.I bez vucica mi cemo ici iz dijaspore da branimo nase Kosovo,Nasu Trepcu,Gazivode.Bas me briga za bazu Bonstil i Nato,i amere.Neko ce od nas ostati ziv,I osvetiti nas.Nisi ti Predsednica nikakve drzave Predsednik je Vucic,Koliko traje Briselski sporazum ,vise od 1o godina,jer necete vi da se zdogovorite s nama.Necete da zivite u miru sa nama Srbima.Pojesce vas jednog dana mrak.Ako je Kosovo prodato,sto ga nisu uzeli.A mozete ga uzeti samo preko mrtvih sve do jednog Srbina.Vidci na sta licis padavicarko.Nisi ti najpametnija,nisi ti mozak celog sveta.