ZIMA STIŽE, ALI DA LI ĆE JE STVARNO I BITI? Po rečima sinoptičara - tokom vikenda 15 stepeni, a evo kakvo će vreme biti na planinama!
Alo!

Minimalna jutarnja temperatura biće od -7 do -1°C, maksimalna dnevna od 4 do 8°C, u Beogradu do 6°C. Meteorolog Đorđe Đurić je najavio je u medijima da će u Negotinskoj Krajini biti tmurno, maglovito i hladnije, temperatura do 1°C.

NAGLA PROMENA VREMENA! Temperatura pada ispod nule, a onda počinje kiša!

''Sreda će doneti osetniji pad vazdušnog pritiska, ali će on i dalje biti iznad normale, pa će vreme ostati suvo, stabilno i pretežno sunčano. Ujutro se očekuje i dalje mraz, ali blažeg oblika od prethodnih dana, dok će tokom dana biti toplije, uz maksimalne temperature od 6 do 12°C, u Beogradu do 8°C, u Negotinskoj Krajini hladnije'', kaže Đurić.

Ciklonska aktivnost i dalje će se zadržavati nad Atlantikom i severnom Evropom, a anticiklon nad istočnom Evropom, pa se pri takvoj raspodeli vazdušnog pritiska nad većim delom Evrope i nad Srbijom očekuju južna strujanja, uz priliv tople vazdušne mase sa jugozapada.

ZIMA STIŽE, ALI DA LI ĆE JE STVARNO I BITI? Po rečima sinoptičara - tokom vikenda 15 stepeni, a evo kakvo će vreme biti na planinama!

EPA

 

Periferni deo ciklona i sklop visinske doline u sklopu njega preći će preko Srbije u noći između srede i četvrtka i u četvrtak, pa se očekuje prolazno naoblačenje i tek ponegde na severu i zapadu u četvrtak ujutro i pre podne slaba kiša, ali bez značajnijih padavina. Maksimalna tempetratura biće od 6 do 12°C, u Beogradu do 8°C, a Negotinska Krajina zbog promene sinoptičke situacije biće najtopliji deo Srbije.

U petak i u subotu ponovo će ojačati termički greben sa jugozapada, uz priliv još toplije vazdušne mase. Od četvrtka mraza neće biti, a maksimalna temperatura biće u petak i u subotu od 10 do 15°C.

''Od sledećeg vikenda veći deo Evrope od zapada do istoka biće pod uticajem ciklona, pa će periferni deo ciklona ponovo prolazno zahvatiti Srbiju u nedelju, uz prolaznu kišu, samo na severu Srbije i u pad temperature samo za koji stepen, ali će i dalje ostati toplo. Pod uticajem termičkog grebena sa jugozapada, stabilno, suvo, sunčano i natprosečno toplo vreme zadržače se i početkom sledeće sedmice, uz maksimalne temperature oko 10°C'', kaže Đorđe Đurić.

Narednih deset dana na planinama sunčano vreme i bez snega 

Napominje, da kada je reč o planinama, situacija na njima je katastrofalna, jer nema prirodnog snega, a u proseku Kopaonik tokom decembra ima 27 dana sa snežnim pokrivačem.

Visok pritisak i uticaj anticiklona donosiće planinama narednih dana sunčano i toplije vreme, a potom od druge polovine sledeće sedmice ciklonska aktivnost sa Atlkantika donosiće planinama južne i zapadne vetrove i topliju vazdušnu masu, tako da će planine i narednih 10 dana biti bez snega.

ZIMA STIŽE, ALI DA LI ĆE JE STVARNO I BITI? Po rečima sinoptičara - tokom vikenda 15 stepeni, a evo kakvo će vreme biti na planinama!

Printskrin

 

Samo nas dan deli od kalenadrskog početka zime. Na području Srbije i narednih 7 do 10 dana ne očekuju se zimski uslovi, niti će biti snega i to najviše zahvaljujući veoma aktivnom Atlantiku po pitanju ciklona, koji će ka Evropi transportovati toplu vazdušnu masu u sklopu zapadnih vetrova.

Prema trenutnim prognozama zahlađenje se očekuje oko 29. decembra i ono će biti u takvom obliku da će se temperature vratiti na prosečne vrednsoti, a kada je reč o padavinama i snegu, još je veoma rano precizirati tok situacije – zaključuje.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading