"SRPSKA VOJSKA JE SPREMNA"
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Oblazak je obavljen kako bi u "junačkoj Toplici" izvršili uvid u stanje raspoređenih jedinica, moral vojnika, podoficira i oficira, stanje opreme i naoružanja.

Ministar je, posle prikaza obučenosti i razgovora sa starešinama i vojnicima, poručio da je Srbija mirna i sigurna dok ima ovako snažnu vojsku spremnu da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prema njegovim rečima, bila je to prilika da se u neposrednom razgovoru razmene mišljenja u vezi sa planovima za naredni period, a u skladu sa naredbama državnog vrha.

"I odavde mogu da pošaljem jasnu poruku da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od svoje države, od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet zemlje", poručio je Vučević i podsetio da je Vojska najveći zaštitnik i čuvar slobode svih građana Srbije.

Ministru odbrane i načelniku Generalštaba o situaciji u zoni odgovornosti Treće brigade Kopnene vojske i stanju u jedinici referisao je komandant pukovnik Dragan Antić.

Jedinice iz sastava Treće brigade KoV u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji prikazale su rad i postupke Vojne policije na kontrolnom punktu, te segmente obuke pešadijske čete na vozilima „lazar 3“ i ojačane mehanizovane čete na borbenim vozilima BVP-M80 i tenkovima M-84.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading