TREBA NAM SIMBOL I OPOMENA Vučević podržao podizanje spomen obeležja tragično stradalom uličnom sviraču Blekiju, pohvalio brz rad policije
Foto: Youtube/Printscreen

– Što se tiče Inicijative za postavku klupe koja bi bila simbol i opomena, mislim da je to sve u redu i pristojno i daćemo nalog urbanistima, pa ćemo da vidimo da li je najbolje da bude kod pothodnika ili na mestu gde su već predlagači inicirali, i da to bude uklopljivo u prostor gradskog centra – rekao je gradonačelnik za "NS Uživo".

Vučević je istakao da je teško ostati ravnodušan kad čovek dobijete ovakvu vest, kada vidite da se to dešava među nama i da ima ljudi koji su spremni da urade nedela poput ovog.

– Mnogo težak događaj, nešto što ne želimo da čujemo da se desilo bilo gde, naročito ne u našem gradu. Još je morbidniji povod i motiv koji je doveo do ovog teškog krivičnog dela – naveo je.

Gradonačelnik je pohvalio novosadsku policiju na odličnoj reakciji i na činjenici da su za svega par sati rešili ubistvo i priveli pravdi osumnjičenog za ubistvo.

- Ja sam bio u kontaktu sa policijom, od prve informacije da je došlo do ubistva, do momenta privođenja počinioca. Još su strašnije godine ubice, jer se radi o mladom čoveku – dodao je.

Vučević je u ime grada i u svoje lično ime izjavio saučešće porodici i prijateljima pokojnog, kao i svima koji su pogođeni vešću.

Da podsetimo, Kristijan Kostić Bleki, novosadski ulični svirač koji je često viđan u centru Novog Sada i kod pothodnika svirao gitaru, pretučen je na smrt u sredu ujutru u Novom Sadu. Ležao je bez svesti u Kosovskoj ulici i ubrzo po prijemu u Urgentni centar je preminuo. Ubrzo je policija uhapsila Ž.R. (21) iz Žablja pod sumnjom da je usmrtio ovog šesdesetjednogodišeg Novosađanina.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Joka

12.02.2022 13:55

Ma sta znaci pohvala policije kad ce pocinioc dobiti minimalnu kaznu treba da se kažnjavaju počinioci i sa debelom kaznom. Danas ubiti čoveka i dobiti 2-5 god zatvora ništa zbog dobrog vladanja izadje se brzo treba kazne povećati minimum 15 god pa na više ovako država daje do znanja da posle ubistva brzo se dolazi do slobode