Gitaristi razbio lobanju i rebra zbog 390 dinara! Žarko R. ubio poznatog muzičara u Novom Sadu
Youtube Printscreen/Bleki Novi Sad

Žarko R. (21) iz Žabalja uhapšen je zbog sumnje da je u noći između utorka i srede u Kosovskoj ulici u Novom Sadu brutalno pretukao poznatog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), koji je ubrzo preminuo od povreda u Kliničkom centru Vojvodine.

Kako saznajemo, zločin se dogodio kada je osumnjičeni mladić išao od čoveka do čoveka tražeći da mu daju novac. Kada je u jednom trenutku prišao Kostiću, najpre je i njemu tražio pare, a potom je počeo krvnički da ga udara rukama i nogama.

- Mladić je zaustavljao ljude po ulici nadajući se da će dobiti sitniš. Najednom je istrčao iz lokala u kojem je sedeo i Kostić i nasrnuo na njega. Zatim je počeo da ga udara toliko jako da mu je polomio lobanju i rebra - navodi jedan od očevidaca.

Zaprepašćeni, građani su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je teško povređenog muzičara prevezla u KC Vojvodina.

- Lekari su se satima borili da ga spasu. Urađene su sve neophodne operacije, ali bez uspeha - kaže naš izvor.

Vest o ubistvu Kostića brzo se proširila Novim Sadom jer su ga tamo svi znali.

- Gitara u rukama, šešir za bakšiš pred njim i limenka piva pored njega. Tako ga pamtimo. Bio je cenjen i kao čovek i kao umetnik. Građani su se često okupljali oko njega da bi slušali kako svira gitaru - kažu potreseni Novosađani.

Popularni Bleki imao je i kanal na Jutjubu, na kojem je objavio obradu pesme vojvođanskog benda „Neko kao ti“. Poštovaoci njegove umetnosti opraštali su se od njega u komentarima: „Počivaj u miru, matori moj. Žao mi je što nisam još poneki put prošao da me teraš da sviram. Zauvek ću pamtiti tvoju beskrajnu dobrotu i sve o životu čemu si me kroz šalu naučio“, jedan je od komentara Novosađana. 

Hladnokrvan na saslušanju: Svesno sam ga izudarao!

Osumnjičeni Žarko R. (21) je posle hapšenja pred policijom hladnokrvno govorio o zločinu.

- Tražio sam mu pare i on mi je dao 390 dinara. Rekao je da samo toliko navodno ima. Pukao me je bes. Počeo sam svesno da ga udaram - rekao je ubica inspektorima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
поп

11.02.2022 08:24

И сада зог дебила дрогираног ће држава да храни иза решетака. Дакле све више имамо лудака који се слободно шетају и пошто су остатак грађана сада у већој опасност него за време комунизма. Треба нешто предузети да се не појаве они који ће самостално да решавају овакве проблеме.

Цоби

11.02.2022 08:41

Одсеците му обе руке до лаката то је заслужио какав је то манијак

Zena

12.02.2022 10:16

Trebalo bi i ruke do lakata i noge do kolena odseci! To bi zasluzio! Kako bi onda divljacki udarao na nekoga!?