SRPSKA POSLA Beograđanin šokirao građane, na zadnjem sedištu vozi opasnu životinju! (FOTO)
InstagramPrintscreen/serbialive_beograd

I dok deo Srbije strepi - šta ako nalete na ovu divlju životinju, pojedinci su rešili da svog ljubimca provozaju Beogradom.

Naime, na Instagram stranici "serbialive_beograd" objavljena je fotografija napravljena u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu. U kolima, na zadnjem sedištu voze ni manje ni više nego - majmuna!

 

 

Nizali su se komentari: "Jadan majmun, pustite ga na slobodu; Mučena životinja", ali mogli smo da vidimo i one koji su društveno odgovorni:

- Ko je to snimio i nije prijavio? 

Prema Zakonu o dobrobiti životinja, egzotična životinja jeste divlja životinja koja nije autohtona na teritoriji Republike Srbije. Članom 58 propisano je da se držanje i reprodukcija divljih i egzotičnih životinja kao kućnih ljubimaca može obavljati samo na osnovu rešenja o odobrenju držanja i reprodukcije divljih i egzotičnih životinja kao kućnih ljubimaca, koje donosi ministar, na osnovu prethodno pribavljene saglasnosti ministra nadležnog za poslove životne sredine. Istim članom obuhvaćeni su i uslovi života koji se moraju obezbediti egzotičnim životinjama.

Iako u nekim slučajevima držanje divljih i egzotičnih životinja može biti dozvoljeno, donosimo vam spisak razloga zašto to nije pametno:

- potrebna im je posebna briga i ishrana;

- mogu biti opasni po vas i vašu porodicu;

- ako pobegne iz kuće/stana postaje opasnost za celokupno društvo;

- potencijalni su rizik za zdravlje;

Dobro razmislite pre nego što se odlučite na kupovinu egzotične životinje, jer se radi o živom biću, a ne o igrački. Još jednom napominjemo i skrećemo pažnju da je briga o njima veoma delikatna i zahtevna, a u nekim slučajevima čak i protivzakonita.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading