IMPROVIZOVANE RAKETE UNELE POMETNJU Britanski obaveštajci tvrde: Ovo je dokaz iscrpljenosti ruskih rezervi
Foto: Printscreen

"Fotografije pokazuju olupinu oborene krstareće rakete AS-15, razvijene osamdesetih godina prošlog veka, isključivo pravljene u sklopu nuklearnog sistema. Bojeva glava je verovatno zamenjena nekim balastom", navodi se najnovijem obaveštajnom izveštaju ministarstva, prenela je ukrajinska "Pravda".

Britanci na Tviteru dodaju se da će "ovakav inertni sistem ipak prouzrokovati izvesnu štetu kroz kinetičku energiju rakete i nepotrošeno gorivo, ali je malo verovatno da će moći da obezbedi planiran uticaj na postavljene ciljeve".

Rusija se gotovo sigurno nada da će takve rakete delovati kao mamac i odvratiti ukrajinsku protivvazdušnu odbranu, ocenjuju u Londonu.

"Kakve god da su namere Rusije, ova improvizacija ukazuje na stepen iscrpljenosti ruskih raketnih rezervi dugog dometa", dodaje ministarstvo.

Podsetimo, ovo nije prvi put da britanska obaveštajna služba tvrdi da su zalihe Moskve pri kraju. Imali smo priliku da svedočimo kako Rusija lansira ogromnu raketnu salvu protiv Ukrajine nakon što su vlada u Kijevu, Pentagon i britanska obaveštajna služba mesecima tvrdili da je Rusija iscrpla svoje raketne rezerve.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milo'

26.11.2022 17:33

Po lazljivim i trulim englezima, Rusi ce uskoro da koreste "luk i strelu"!!!!