KRAJ DOMINACIJE SAD ILI PROPAST RUSIJE Izraelski obaveštajac analizira rat u Ukrajini - NATO će se vratiti na granice iz 1997. godine, na ispitu postojanje EU
Foto: Alo/ilustracija

Što se pre završi Ukrajina, to će pre početi velika igra između Rusije i SAD i Velike Britanije - ocenio je bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi.

Ukazao je da je Ukrajina već izgubila desetine hiljada svojih najboljih vojnika i da će uskoro ostati bez najboljih delova armije.

- Može Kijev, naglasio je, poslati na front i milion teritorijalaca, ali će većina tih ljudi završiti, ako budu imali sreće da prežive, kao zarobljenici. Kada smo 1967-me uništili svu egipatsku avijaciju, Kairo je lagao da njegovi tenkovi samo što nisu stigli do Tel Aviva. Ovako primitivno laže i Ukrajina. Saopštenja ukrajinske vojne komande su naprosto neozbiljna.

KRAJ DOMINACIJE SAD ILI PROPAST RUSIJE Izraelski obaveštajac analizira rat u Ukrajini - NATO će se vratiti na granice iz 1997. godine, na ispitu postojanje EU

Foto: Printscreen

 

Iz Kijeva za svoj uspeh proglašavaju to što će još koji mesec zadržati i usporiti napredovanje ruske vojske, a još nisu uspeli da povrate ništa od onog što su dosad izgubili! Zato su Amerikanci i objavili: činićemo sve što možemo da se Ukrajina drži što duže! U Vašingtonu će, izgleda, svojom pobedom smatrati ako se Ukrajina održi još pet meseci.

Ako Rusija izgubi ukrajinsko odmeravanje sa Zapadom – doći će u pitanje njeno postojanje. Ali, ako pobedi – to će biti kraj dominacije SAD ne samo u svetskoj ekonomiji. Ceo svet će se ravnati prema pobedniku. Poći će dalje sa onim ko pobedi. Za početak će se i NATO vratiti na pozicije na kojima je bio do 1997. godine, a to znači da će to biti drugi NATO. Uostalom, pojaviće se i druga Evropa i druga „svetska ekonomija“. Sve u svemu, i svet će biti drugi. Na ispitu će biti postojanje NATO-a i Evropske unije, a i – teritorijalna celovitost SAD - kazao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading