MOŽE LI EU DA SE NOSI SA RUSIJOM? Moskva pokazala da je spremna da ide do kraja
EPA/ALEXEY NIKOLSKY

Prema rečima bivšeg šefa obaveštajne službe Nativ, Rusija je zapravo dokazala spremnost da brani svoje interese i pokazala odlučnost da se „bori do krvi“.

„Evropa ne može da se nosi sa pedofilima i zoofilima, da li je sposobna da se nosi sa Rusijom? Sa Rusijom, koja je pokazala odlučnost i snagu i spremna je da tu snagu iskoristi“, rekao je ekspert u emisiji Veče sa Vladimirom Solovjevim.

MOŽE LI EU DA SE NOSI SA RUSIJOM? Moskva pokazala da je spremna da ide do kraja

Foto: Printscreen

 

 

Kedmi je ismevao i neke zapadne političare. On je u šali nazvao francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca geolozima koji ne mogu da pronađu gas.

Kedmi je izjavio i da danas zemlje EU ne mogu da brane sopstvene interese i postale su povod za podsmeh ostatka sveta.

„EU se pretvorila u političko, birokratsko čudovište koje je kastriralo sve države. Prestali su da se bave sopstvenim nacionalnim problemima i zamenili su rešavanje nacionalnih pitanja navodno opštim. Time su izgubili sposobnost da rešavaju svoje nacionalne probleme, a to je danas katastrofa. Oni to više ne mogu da urade, ni u Velikoj Britaniji, ni u Nemačkoj, ni u Francuskoj – nigde“, rekao je Kedmi.

Rusija je, smatra Kedmi, već izvukla zaključak iz situacije u Evropi i fokusirala se isključivo na sopstvene interese i suverenitet.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading