NEMILOSRDNA LEKCIJA EVROPSKOJ UNIJI Pretvorila se u političko, birokratsko čudovište koje je kastriralo sve države
Foto: Shutterstock

„EU se pretvorila u političko, birokratsko čudovište koje je kastriralo sve države. Prestali su da se bave sopstvenim nacionalnim problemima i zamenili su rešavanje nacionalnih pitanja navodno opštim. Time su izgubili sposobnost da rešavaju svoje nacionalne probleme, a to je danas katastrofa. Oni to više ne mogu da urade, ni u Velikoj Britaniji, ni u Nemačkoj, ni u Francuskoj – nigde“, rekao je Kedmi.

Rusija je, smatra Kedmi, već izvukla zaključak iz situacije u Evropi i fokusirala se isključivo na sopstvene interese i suverenitet.

On je istakao da je glavna pouka ovakvog stanja u EU činjenica da je Evropa preterano zavisna od spoljnog sveta i nadnacionalnih interesa. 

„Lekcija iz ovoga je sledeća: ako neko gradi budućnost zemlje u prevelikoj zavisnosti od globalnog sveta, gubi sposobnost da rešava sopstvene probleme. To svaku takvu zemlju vodi u katastrofu. I ova lekcija se mora zapamtiti: šta god da se dešava u celom svetu, pre svega morate da izgradite svoj suverenitet “, kazao je Kedmi u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevim”.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading