"UĆI ĆEMO U RAT AKO NATO ZATRAŽI" Putin u problemu - preti mu vojna sila Makedonija!
Alo

Severna Makedonija se zalaže za diplomatsko rešenje spora između Rusije i Ukrajine, ali postoji mogućnost da se uključi u eventualni konflikt, ukoliko takvo nešto zatraži NATO, rekla je ministarka odbrane Slavjanka Petrovska.

Takav potez bi bio moguć samo uz saglasnost predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog.

Petrovska je, takođe, navela da makedonske oružane snage već pripremaju analize mogućeg angažmana u ovom konfliktu, ali je istakla da odluka o eventualnom učešću maakedonskih vojnika nije doneta.

Sasvim suprotan stav o Makedonije ima hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji je danas, na pitanje da prokomentariše sukob u Ukrajini, rekao da ne zna ništa o tome.

- NATO pojačava prisutnost, mi s tim ne moramo ništa, niti ćemo imati išta. Ako dođe do eskalacije povući ćemo do zadnjeg hrvatskog vojnika. To nema veze s Ukrajinom, nego s Bajdenovom politikom, vidim nekonzistentnost i opasno ponašanje. Ovo se događa u predgrađu glavnog grada Rusije i načini postoje da se Ukrajina sačuva, bar 99 posto, da joj se ekonomski pomogne - rekao je Milanović.

- Kad je otišao Tramp, kog su demokrate napadale da se ponaša kao dadilja prema Putinovoj politici, nova administracija pod pritiskom republikanskih jastrebova, odjednom vrši pritisak na Pentagon i Bajdena da se prema Rusiji postave čvrsto. Vidim čvrsti ruski interes, vidim i Ukrajinu. Ukrajini nije mesto u NATO-u. Oni su jedna od najkorumpiranijih država na svetu. Mir. Treba smiriti političku scenu i ne dopustiti da ekstremisti drže pritisak na politiku i zato Hrvatska u tome neće učestvovati. Neću dopustiti, a Plenković neka preti Rusiji koliko hoće. Osim što je dva puta posetio Ukrajinu, ne zna šta se događalo. Hrvatska od toga treba da pobegne, kad je požar - zatvaraj vrata - dodao je Milanović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Zoran

25.01.2022 15:50

Da li.je ova Petrovska prosla psihijatrijsku opservaciju. Ona poziva Rusiju da dobije jedan JARS koji bi sravnio.Skoplje . A za ciji.intetes to cini: Makedonaca ili Amerikanaca. ? DA LI NE ODGOVOFNA I NE MUDRA MINISTARKA SALJE NA rusiju svoju ili decu svijih komsija i makedonaca.?

sara

25.01.2022 15:50

Posle ovoga što sam pročitala, stidim se što sam makedonka!!-

jugo

26.01.2022 03:13

Ta moja makedonka mora daje umno poremecena,ako joj Putin prdne ima ti njeni vojnici dase useru,xexe tako su opasni ili ima da pucaju sabi na sebe..