MAJKU SA DECOM NAPALE PČELE UBICE Spasila kćerke, a nju ubole 75 puta, ovo nikad ne radite ako lete prema vama
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Majka dvoje dece iz Arizone ima sreće što je živa nakon što su nju i njene dve ćerke napale pčele ubice tokom porodičnog fotografisanja. Vatrogasne i medicinske službe Arizone saopštile su da je neimenovana majka nosila svoju decu do obližnjeg automobila kada su ih preplavile pčele.

Video sa lica mesta prikazuje ekipe vatrogasaca kako prskaju penu preko terenca dok vatrogasac žuri da izvuče jednu od devojaka iz automobila, a jednu je izvukla baka, koja je napad prijavila dispečeru u Feniksu, navodno je poslala pomoć, piše Dejli mejl.

Njena brza reakcija spasila je decu od uboda, ali je kao rezultat toga žena pretrpela više od 75 uboda pčela i završila u lokalnoj bolnici gde se oporavila.

„Molim vas, požurite, molim vas, požurite“, rekla je. „Moja ćerka ne može da uđe u auto. Napadaju je pčele, pošaljite pomoć“, navodi se u poruci upućenoj Hitnoj pomoći. Kada su ekipe stigle, penom su „rasterale pčele” pre nego što su decu izvukle iz automobila.

Aron Lorti, vlasnik kompanije AZ Bee Kings, rekao je da su pčele ubice posebno aktivne u ovo doba godine. Otprilike u ovo doba godine, oni oprašuju, biraju nova mesta, roje se“, rekao je on za FOKS 10 Phoenik. Samo jedan ubod, rekao je Lorti, ostavlja feromone da signalizira drugima da napadnu.

"Jednom kada vas ubodu i pokušate da pobegnete, cela košnica će pokušati da dođe za vama." Ako nemate sreće i napadnu vas pčele ubice, stručnjaci savetuju da trčite pravolinijski, pokrijete lice i potražite zaklon. Takođe, ne treba pokušavati da uđete u vodu, jer će „pčele čekati da izađete na vazduh“.

I još jedan savet: 'Što više mašeš rukama, biće ih više oko tebe'.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading