BABICA PALA U NESVEST KAD JE VIDELA BEBU Majka ostala šokirana izgledom svoje devojčice, a evo kako danas izgleda
Foto: Shutterstock

Priča dečaka vukodlaka koji je zbog svog neobičnog izgleda imao velike probleme zaintrigirala je javnost, budući da boluje od neobične i retke bolesti. Međutim, on nije jedini, a veliku pažnju na društvenim mrežama privukla je i jedna devojčica.


Doktorka je ponudila da se bebi laserom skine dlaka, ali bebina majka nije pristala jer je još uvek bila premala. Bebina kosa nije mogla da se ošiša. Brinula sam da će postati gušća.
 

Tiktokerka iz Malezije, Rabiatul Adavija često postavlja snimke sa devojčicom koja boluje od sindroma vukodlaka, odnosno hipertrihoze.

Rabiatul je devojčicu upoznala sasvim slučajnio u jednoj bolnici, a njena pojava ju je fascinirala. Od tada su se često sastajale, žena je snimala videe koji su postali veoma popularni.

Budući da ovu bolest karakteriše neobičan izgled, ova tiktokerka želi da razbije sve tabue. Hipertrihoza je genetski poremećaj koji karakteriše prekomerna dlakavost na telu. Ovaj sindrom pogađa i žene i muškarce i može uticati na različite delove tela. Vrlo često je prisutna i gusta dlaka na licu, zbog čega je ovo stanje teško sakriti. Sindrom je prvi put opisan u 17. veku.

Tiktokerka ističe da želi da podigne svest o ovom poremećaju, pa postavlja snimke sa devojčicom, uz saglasnost njenih roditelja. Prema pisanju portala edziecko.pl, roditelji su istakli da je devojčica takva rođena.

"Doktor nije znao šta je uzrok. Dežurna sestra se onesvestila odmah po rođenju deteta" , rekla je majka devojčice.

 

Komentari (0)

Loading