pas
Foto: Printscreen/Facebook

Čovek koji je propao kroz led na zaleđenom jezeru u Mičigenu spašen je nakon što je državni policajac doveo psa nasukanog čoveka da mu donese opremu za spasavanje i izvuče čoveka na sigurno, piše wtop.com

Kamera koju je nosio policajac državne policije Mičigena, Kameron Benets snimila je spasavanje, i na početku pokazuje čoveka zarobljenog u hladnim vodama, sa glavom i ramenima iznad tankog leda, i njegovog psa koji stoji pored njega.

Na njemu se vidi da Benets prvi pokušava da baci pojas za spasavanje vezan za konopac do čoveka. Kako to nije uspelo, Benets je tražio od čoveka da mu pošalje svog psa.

„Pošaljite svoje štene ovamo. Hoće li doći kod mene?" viče on čoveku, koji odgovara da se njegov pas zove Rubi. „Rubi dođi ovamo! Dođi ovamo Rubi!"

Benets viče na video snimku pre nego što je zviždao psu, koji pritrčava do njega i stiže mašući repom. Policajac je vezao pojas za spasavanje za ogrlicu psa i tražio od čoveka da mu pozove Rubi.

Kada je Rubi stigla do svog vlasnika, Benets je rekao čoveku da uzme pojas od Rubi i da počne da udara nogama.

„Izvucite noge na površinu udarajući nogama!“ viče, povlačeći čoveka na ledenu površinu jezera i pozivajući ga da drži pojas dok nastavlja da vuče konopac, vukući ga na sigurniji led blizu ivice jezera. Benets i lokalni vatrogasac su tada bili u mogućnosti da ga zgrabe za ruke kako bi završili spasavanje, dok je Rubi još uvek bila pričvršćena za konopac.

Državna policija je saopštila da je muškarac kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu na lečenje i kasnije pušten. Agencija je navijala za spasavanje u objavi na društvenoj mreži ,,X'' ranije poznatoj kao Tviter, posebno hvaleći Rubi.

„Kakva dobra devojka!!! Neverovatno spasavanje na ledu iz 7. okruga, MCO Bennets. Kreativno razmišljanje je pomoglo da se spasi život!! ODLIČAN POSAO MCO Bennets i RUBI!!” u tvitu se navodi, dodajući: „Odličan timski rad i bravo!“

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
pas

Komentari (0)

Loading